CV-ketel inclusief installatie

Het meest gebruikte toestel voor warmwater en verwarming is nog altijd de cv-ketel, ook wel verwarmingsketel genoemd. De cv-ketel heeft al tientallen jaren bewezen een betrouwbaar product te zijn om een aangename warmte en comfortabel gevoel te bieden in huis. Ontwikkelingen in rendement, stabiliteit en levensduur hebben vandaag de dag bijgedragen aan een slimmer toestel. Ook is de cv-ketel makkelijk te combineren met andere duurzame installaties zoals een warmtepomp of zonnepanelen.

Met ruim 65 jaar ervaring in warmwateroplossingen in de vorm van geisers, boilers, elektrische doorstromers en cv-ketels, adviseren we je graag in de keuze van de cv-ketel. We stemmen het af met je persoonlijke woonsituatie, vergelijken diverse A-merken en maken de juiste afweging in verduurzaming versus besparing. Bij BSI Breda kun je de cv-ketel kopen, laten installeren en onderhouden of je kiest gewoonweg voor gebruikersgemak middels huren.

Voordelen van een cv-ketel bij BSI Breda

  • Persoonlijk advies met ruim 65 jaar ervaring
  • Diverse service- en onderhoudsabonnementen
  • Mogelijkheid tot huren of kopen
  • Ruim aanbod van diverse (hybride) cv-ketels
  • Complete prijsindicatie inclusief installatie

CV-ketel kopen in 4 stappen

Stap 1: Advies aanvragen


Met het invullen van het vragenformulier voor een cv-ketel service pakket op maat hebben onze technische adviseurs al snel je woonsituatie inzichtelijk.  Zij adviseren je over de mogelijkheden en je ontvangt een eerste prijsindicatie.

Stap 2: Adviseur aan huis


Onze technische adviseurs komen graag bij je langs voor het maken van een helder en compleet cv-ketel advies op maat. Voor een energiezuinig resultaat gaan we altijd voor de beste prijs / kwaliteit verhouding in combinatie met een comfortabele warmte in huis.

Stap 3: CV-ketel installeren


Onze gekwalificeerde installateurs sluiten de cv-ketel deskundig en veilig aan en regelen uw cv-installatie netjes in. Je wordt compleet ontzorgd! En met een A-merk cv-ketel in huis, heb je minimaal twee jaar fabrieksgarantie op het toestel.

Stap 4: Optimaal warmtecomfort in huis


Met het slim instellen van de cv-ketel geniet je energiezuinig en betrouwbaar van warmte en warm water in huis. Voor een optimaal rendement en een langere levensduur is het raadzaam om periodiek onderhoud uit te laten voeren. Lees ook onze tips!

Een CV-ketel kopen, een duurzame investering

Ondanks de verduurzaming in Nederland en het wetsvoorstel om in 2050 aardgas vrij te zijn, zal de cv-ketel nog niet van vandaag op morgen verdwijnen. In de afgelopen jaren heeft de cv-ketel zeker niet stil gestaan qua ontwikkeling. De focus ligt vooral op betrouwbaarheid, het inregelen met andere installaties en de connectiviteit van de cv-ketel met de installateur. Met de afgifte van de juiste signalen, kunnen we nog beter inspelen op de aard van storingen en het voorkomen ervan middels preventief onderhoud. Tenslotte kunnen we ook een mooie duurzame tussenstap maken met een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op je cv-ketel en functioneert als hoofdverwarming in huis. De cv-ketel springt enkel bij als het buiten koud is of als de vraag naar warmwater hoog is. Een ontwikkeling met 20% lagere CO2 uitstoot en een lagere energierekening (door minder gasverbruik).

  • Betrouwbaarheid bewezen
  • Slim en modulerend in te regelen
  • Makkelijk te integreren met andere installaties
  • Tussenstap met een hybride warmtepomp
  • Fabrieksgarantie minimaal 2 jaar na installatiedatum

Ons aanbod cv-ketels

BSI Breda staat voor kwaliteit, persoonlijkheid en betrouwbaarheid in onze producten en diensten. Dat dragen wij ook uit in de installatie van een cv-ketel. We werken enkel met A-merken, die al jaren hun betrouwbaarheid in de Nederlandse markt hebben bewezen. Het maken van de juiste keuze is grotendeels afhankelijk van de grootte van de woning en de hoeveelheid vraag naar warmwater.

CV-ketels CW4

  • Ideaal voor een middelgrote woning (425-625 m3)
  • 13,5 liter per minuut op 38 graden Celsius
  • Levering van warm water tegelijkertijd op meerdere kranen
  • Voor de gemiddelde warmwater gebruiker, zoals een gezin
  • Mogelijkheid voor stortdouche of bad
Bekijk CW4 cv-ketels

CV-ketels CW5, 5+ en 6

  • Ideaal voor een grotere woning (625-950 m3)
  • 16 liter per minuut op 38 graden Celsius
  • Levering van warm water tegelijkertijd op meerdere kranen
  • Voor de gemiddelde tot grote warmwater gebruiker, zoals een gezin
  • Mogelijkheid voor meerdere badkamers
Bekijk CW5, 5+ en 6 cv-ketels

Veelgestelde vragen over cv-ketels

Waar voorheen de cv-ketel enkel toegepast werd voor centrale verwarming, zorgt de combi-ketel ook voor de aanvoer van warm water in huis. De werking van een cv-ketel is ongeacht het merk en het type gelijk aan elkaar.

De aanvoer van een brandstof, wat in de meeste gevallen aardgas is, zorgt voor het opwekken van warmte. De brander is de kern van de cv-ketel en verbrandt het gas en warmt het water in de cv-installatie op. Met een elektronische ontsteking wordt de brander gestart. Het water wat door de buizen van de warmtewisselaar loopt, wordt op de juiste temperatuur gebracht en met de pomp wordt het water naar de juiste plaats afgevoerd. Tegenwoordig zijn de meeste pompen modulerend, wat de warmwaterbehoefte rustiger en exacter afgestemd. Verder is het essentieel dat de aanvoer van verse lucht en de afvoer van verbrandingsgassen en condenswater goed kan plaatsvinden. Met een (slimme) kamerthermostaat kan je inregelen wat de gewenste temperatuur in huis is.

De levensduur van een cv-ketel is nooit exact te bepalen, maar we gaan meestal uit van een levensduur tussen de 15 en 18 jaar. Goed onderhoud blijft essentieel. Ook voor de modernere cv-ketels, waarin meer elektronica zit, alles compacter is gebouwd en daardoor sneller verstopt kan raken. Bekijk hier onze onderhoudsmogelijkheden.

Uiteraard is het wenselijk zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van de cv-ketel. Twijfel je om deze wel of niet te vervangen? Neem dan niet alleen de mate van slijtage, maar ook de huidige stookkosten, rendement en waardebepaling van je huis in overweging.

Kijk regelmatig op het display van je cv-ketel om te controleren of de waterdruk nog hoog genoeg is. Deze moet tussen de 1,5 en 2,0 bar staan. Na het ontluchten van je cv-installatie is de druk vaak lager en kan het nodig zijn om het water van je cv-ketel bij te vullen. Met onze instructievideo is het bijvullen van de cv-ketel een fluitje van een cent!

Hoor je borrelende geluiden in een van je radiatoren? Dat betekent meestal dat er luchtbellen in de installatie zitten. Om dit te verhelpen kun je je installatie ontluchten. Dit doe je op de radiator met een ontluchtingssleuteltje. Draai deze open tot er water uit de radiator komt. Draai hem daarna direct weer dicht! Let op: het water wat uit de radiator komt is vaak vies.

In veel gevallen is een storing zelf te verhelpen. Mocht dat niet zo zijn, dan staan onze vakmensen tijdens en na kantooruren klaar om je storing op te komen lossen. In de nieuwere cv-ketels wordt een foutcode in de display weergegeven. Dat is handig om door te geven aan onze monteurs. Je kunt ons bellen op telefoon 088 753 00 00. Meer informatie over het (zelf) verhelpen van storingen vind je hier.

De CW waarde van de cv-ketel is een belangrijke indicator voor de keuze van de cv-ketel in je huis. Essentieel is het benodigde vermogen wat nodig is om de woning te verwarmen en de benodigde capaciteit aan warmwater wat aan het huishouden geleverd moet worden. De afkorting staat voor Comfortklasse Warmwater en hoe hoger de CW-waarde is, des te krachtiger de cv-ketel. De cv-ketels met CW-klasse 4 is ons meest verkochte cv-ketel. Bekijk direct al onze ketels voor meer informatie.

Voor een optimaal, veilig en een energiezuinig warmte-comfort, is het raadzaam om periodiek onderhoud uit te laten voeren door een installateur. Ook om preventief storingen te voorkomen. Vanuit de meeste fabrikanten, in verband met behoud van garanties, is het advies om eens in de 1 à 2 jaar onderhoud te plegen. Ook verzekeringsmaatschappijen stellen het als een voorwaarde in de opstalverzekering. Wil je een cv-ketel huren? Dan komen onze monteurs jaarlijks langs voor een onderhoudsbeurt.

Je kunt de keuze maken om zelf contact op te nemen voor een onderhoudsbeurt, maar we kunnen je hierin ook ontzorgen met een onderhoudscontract. Dan nemen wij contact op, zodra het weer tijd is voor onderhoud. En heb je tussentijds een storing, dan ben je bevoorrecht om zo snel mogelijk door ons geholpen te worden met onze storingsservice. Bekijk hier onze onderhoudsmogelijkheden.

Als de cv-ketel ouder is dan 2 jaar en je wenst een onderhoudscontract bij BSI Breda af te sluiten, wordt deze eerst gesaneerd. Het is als het ware een inspectie of het toestel in het verleden is onderhouden, nog in goede staat verkeert en juist is aangesloten. Als je een cv-ketel huurt, dan komen we jaarlijks langs voor een onderhoudsbeurt waar dit in mee wordt genomen.

De sanering omvat het reinigen van de cv-ketel, het controleren van de afstellingen en de gasdichtheid en het visueel inspecteren van de luchttoevoer en de rookgasafvoerkanaal. Eventueel wordt de cv-installatie bijgevuld. Zodra de cv-ketel weer op orde is, kan een onderhoudsabonnement naar keuze worden afgesloten. Bekijk hier onze onderhoudsmogelijkheden.

Wat is een juiste beslissing als de cv-ketel nu stuk gaat? Vooralsnog is de aanschaf van een nieuwe cv-ketel geen onverstandige keuze. Allereerst is de gemiddelde levensduur van een cv-ketel ongeveer 15 tot 18 jaar. Dat geeft je ruim de tijd om de woning of bedrijfspand in te richten naar een gasvrije cv-installatie voor 2050. De nieuwste cv-ketels betreffen de hr-ketels, waarbij het rendement tot wel 90% hoger is dan de oude cv-ketels. Bovendien zijn de nieuwste cv-ketels makkelijk te integreren met andere installaties in huis. Bijvoorbeeld met een slimme thermostaat in huis (welke met meer regelmaat de wens van warmte in huis beheerst) of met thermostatische radiatoren, convectoren of vloerverwarming. In het geval dat je huis voldoende geïsoleerd is, dan kan je de overstap maken naar een hybride warmtepomp. Deze functioneert als hoofdverwarming en zodra de vraag naar warmte hoger is, zal de cv-ketel bijspringen.

Het waterzijdig inregelen is het opnieuw gelijkmatig verdelen van het warme water in de warmwater installatie. Alle ruimtes in huis hebben dezelfde comfort en de warmte afgifte is hierdoor in huis geoptimaliseerd. Zeker aan te raden met het oog op energiebesparing. Waterzijdig inregelen kan eigenlijk overal en te allen tijden worden uitgevoerd.

Echter sinds 10 maart 2020 is het waterzijdig inregelen bij aanschaf van nieuwe radiatoren, een cv-ketel of (hybride) warmtepomp verplicht gesteld. Dat betreft de EPBD III wetgeving. Dit geldt overigens niet bij oudere woningen, waarbij het gewoonweg niet mogelijk is om per ruimte of verdieping dit uit te laten voeren. Of als de kosten voor apparatuur van waterzijdig inregelen 20% of hoger ligt dan de kosten van de verwarmingsinstallatie. Te denken valt aan bijvoorbeeld een thermostatische radiatorknop, een kamerthermostaat of een dergelijk ander inregelsysteem.

Tip 1: De druk van de cv-ketel dient tussen de 1,5 en 2 bar te staan. Is dat niet het geval, dan is het raadzaam om de cv-ketel bij te vullen.
Tip 2: Regelmatig ontluchten voorkomt dat er geen lucht in de waterdoorvoer zit en de radiatoren zo optimaal warm worden.
Tip 3: Een vuilafscheider filter vuiltjes in het cv-systeem, waardoor de kans op storingen wordt verkleind, de cv-ketel langer meegaat en je meer warmte en comfort ervaart.
Tip 4: Met de isolatie van de cv-leidingen , wordt de warmte in de leidingen beter behouden. Ook met radiatorfolie aan de muurzijde blijft de warmte beter in huis. Dit is eenvoudig zelf te doen.

Jouw partner in duurzaamheid

BSI Breda helpt je graag bij het verduurzamen van je woning. We bieden verschillende duurzame oplossingen aan, waaronder zonnepanelen. Benieuwd naar onze andere duurzame oplossingen? Bekijk hoe jij je woning kunt verduurzamen