Zonnepanelen inclusief installatie

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor zonnepanelen. Dat is niet zo gek, want de aankoop van zonnepanelen is een duurzame investering die zich makkelijk terugverdient. Je wekt namelijk je eigen zonne-energie op en daardoor bespaar je flink op je energierekening. Bovendien draag je bij aan een beter milieu met groene stroom. Je woning wordt ook nog eens meer waard, dat is zeker in deze tijd zeer aangenaam.

Een complete zonnepanelen installatie bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en de installatie tot in de meterkast. BSI Breda ontzorgt je graag in dit volledige proces. Op basis van de vragen via het zonne-service pakket op maat, gaan we graag aan de slag met een eerste prijsindicatie. Middels een online tool hebben we op afstand al veel inzichtelijk, bijvoorbeeld de obstakels in de nabije omgeving en meest optimale ligging van de panelen gedurende de dag. Is het voor je zonnig gestemd, dan komen onze technische adviseurs altijd een complete opname ter plaatse doen.

Wil jij weten waarom zonnepanelen nog steeds rendabel zijn? Bekijk het hier.

  • Kwalitatief en betrouwbaar met A-merken
  • Volledig maatwerk en opname ter plaatse
  • Complete offerte met zonnepanelen, omvormer en installatie
  • Makkelijk te combineren met andere installaties

Zonnepanelen, een duurzame investering

Voor niets gaat de zon op! Toch is de aanschaf van zonnepanelen een goede investering op de lange termijn voor veel mensen. Er zijn drie belangrijke redenen waarom zonnepanelen een goede investering zijn:

1. Per 1 januari 2023 is het btw tarief op zonnepanelen voor particulieren met 0% btw belast. Dat geldt niet alleen voor installatie van zonnepanelen op je woning, maar ook bijvoorbeeld op je tuin(huis), garage of vakantiewoning. Verder vervalt de plicht om je als ondernemer (energieleverancier) aan te melden bij de Belastingdienst. Tenminste, als je niet meer dan 10.000 Wp opwekt (of een jaaromzet van € 1.800,- of hoger behaalt).

2. Besparing op de energiekosten, doordat de opgewekte energie met de omvormer direct omgezet wordt naar bruikbare energie voor in je woning.

3. Het wetsvoorstel om de salderingsregeling per 2025 af te bouwen, is in februari 2024 afgewezen door de Eerste Kamer. Het salderen blijft dus van kracht en dat is zonnig gestemd! Ofwel het teveel aan energie die je opwekt met zonnepanelen en je terug levert aan de netleverancier mag worden verrekend met de energie die je afneemt bij de leverancier. Minder energie betekent overigens ook minder te betalen energiebelasting en btw.

Voordelen van zonnepanelen bij BSI Breda

  • Een investering dat zich terugverdient
  • Installatie van zonnepanelen BTW vrij
  • Directe daling in de energiekosten
  • Verduurzaming van je woning

Onze zonnepanelen

BSI Breda staat voor kwaliteit, persoonlijkheid en betrouwbaarheid in onze producten en diensten. Dat dragen wij ook uit in de installatie van zonnepanelen en omvormers. We werken enkel met A-merken, die al jaren hun betrouwbaarheid in de Nederlandse markt hebben bewezen. Met ieder een eigen uitstraling en voordelen bieden we een stukje zekerheid aan jouw investering.

JA Solar

JA Solar is fabrikant van hoogwaardige zonnepanelen. De zonnepanelen van JA Solar zijn voorzien van alle belangrijke keurmerken en onderworpen aan verschillende intensieve tests om betrouwbaarheid te waarborgen. De panelen hebben een optimale lichtdoorlatendheid, wat een positief effect heeft op het rendement.

DMEGC

De zonnepanelen van DMEGC staan bekend om de hoge kwaliteit en focus op duurzaamheid. Ze zijn relatief nieuw op de markt, maar zijn in korte tijd een begrip geworden in de wereld van de zonne-energie! Deze zonnepanelen zijn het meest vertegenwoordigd op de Nederlandse daken.

Jinko Solar

Jinko is de grootste fabrikant van zonnepanelen wereldwijd. De zonnepanelen van Jinko staan bekend om de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het aanbod zonnepanelen in heel uitgebreid en bestaat uit veel verschillende series; zowel monokristal als polykristal!

AEG

AEG zonnepanelen zijn gemaakt om lang mee te gaan en veilige en schone energie voor woningen te leveren, gedurende hun hele levensduur. Dit is mogelijk dankzij geavanceerd productontwerp, om nauwkeurige selectie van componenten en veeleisende productienormen.

Onze zonnepanelen installaties maken deel uit van de Tier 1 klasse. Dat betekent dat de merken onder de wereldwijde top 2% beste kwaliteit zonnepanelen vallen (opgesteld door Bloomberg New Energy Finance). Kenmerkend zijn:

  • Volledige productieproces in eigen beheer voor minimaliseren van fouten
  • Veel onderzoek naar een beter eindproduct en hoger rendement
  • Hoge mate van automatisering in productie
  • Hoge kwaliteit in silicium cellen bij de samenstelling van de panelen (met een rendement tussen de 80%-90%)
  • Ruim 10 jaar producent in zonnepanelen
  • Prestigieuze prijzen / keurmerken op het gebied van kwaliteit, milieu en verantwoordelijkheid
  • Enkel te verkrijgen bij erkende installateurs

Onze omvormers

De omvormer in de zonnepaneel-installatie zet de opgewekte zonne-energie (gelijkstroom) om naar wisselstroom zodat deze kan worden gebruikt in onze huishoudelijke apparaten. Of wanneer deze niet direct te gebruiken is, wordt deze terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Uiteraard essentieel, dat deze van hoogwaardige kwaliteit moet zijn.

De omvormers van Solis, SolarEdge en Enphase zijn bekende namen in de wereldwijde markt en garanderen allen een rendement van minimaal 97%.

Ingeval de ligging en zonhoeveelheid van de zonnepanelen allen hetzelfde zijn, is de Solis omvormer een perfect en het goedkoopste alternatief. Het heeft een serie geschakeld systeem, wat betekent dat de zonnepanelen aaneen zijn geschakeld. De gehele installatie is zo sterk als het zwakste paneel. Dat maakt het minder aantrekkelijk op moment dat elk paneel gedurende de dag wisselende resultaten heeft, bijvoorbeeld door schaduwwerking of gecombineerde ligging op bijvoorbeeld west en zuid. Dan is een parellel geschakeld systeem een betere toepassing, waarbij het resultaat per paneel wordt opgevangen. SolarEdge hanteert power optimizers op de panelen met één centrale omvormer en Enphase heeft een systeem waarbij micro-omvormers op ieder paneel wordt geplaatst. De verschillen tussen de twee merken zijn qua investering, kwaliteit en garanties minimaal te noemen.

Veelal kun je de dagelijkse opbrengsten live inlezen via een app op een smartphone of tablet. Eveneens kun je monitoren of de panelen nog optimaal functioneren.

Om overbelasting te voorkomen, is het essentieel een juiste hoofdaansluiting in de meterkast te hebben. Waar de meeste nieuwe huizen een 3-fasen aansluiting hebben, is in de oudere huizen vaak een 1-fase aanwezig. Met het oog op de toekomst, is het vaak wenselijk om de meterkast hierop aan te passen. Onze adviseurs denken graag mee in het nemen van de juiste beslissing.

Installatie van zonnepanelen

De meest ideale zonnepanelen-installatie is gericht op het zuiden met een lichte helling van 36%, waarbij de gehele dag de zon schijnt en geen last wordt ondervonden van schaduwwerking. Echter, dat is veelal niet de praktijk. Met onze online tool, hebben we direct inzicht of jouw woonsituatie potentie biedt voor zonnepanelen. Dat kan op een schuin dak, platdak of open veld zijn. We bieden je een meest optimaal legplan en nemen daarbij schaduwwerking gedurende de gehele dag mee in de berekening. De zonnepanelen installatie neemt ook met minder zon genoegen. Immers, Nederland garandeert niet elke dag zon.

Naast de meest gunstige plaatsing van de zonnepanelen, nemen onze technische adviseurs ook de meterkast mee in de opname. De kabels van de panelen worden gekoppeld aan de omvormer, welke vervolgens wordt aangesloten in de meterkast. Om overbelasting te voorkomen, is de aansluiting van de zonnepanelen-installatie altijd op een aparte groep in de meterkast. Daartussen wordt een werkschakelaar geplaatst (zodat je deze te allen tijde buiten werking kunt stellen, bijvoorbeeld bij onderhoud of reparatie).

De grootte van de omvormer bepaalt welke aansluiting geschikt is. Een zwaardere omvormer vraagt namelijk om een 3-fase aansluiting (in plaats van een 1-fase aansluiting welke veelal in de huizen standaard is). Tenslotte is de meter relevant voor de salderingsregeling. Je wilt immers graag weten hoeveel stroom je opwekt en hoeveel je teruglevert aan de netleverancier. De slimme meter biedt hierin de beste uitkomst.

In samenwerking met de zon, helpt BSI Breda je graag met de installatie van zonnepanelen.

Zonnepanelen in 4 stappen

Stap 1: Advies aanvragen


Met het invullen van het vragenformulier voor een zonne-service pakket op maat hebben onze technische adviseurs al snel je woonsituatie inzichtelijk. Je ontvangt een legplan en een eerste complete prijsindicatie.

Stap 2: Adviseur aan huis


Zonnig gestemd? Dan komen onze technische adviseurs graag bij je langs voor het maken van een helder en compleet maatwerkproduct. Voor optimaal rendement gaan we voor de beste kwaliteit zonnepanelen en stellen we het gunstigste zonne-service pakket samen.

Stap 3: Installatie zonnepanelen


Onze gekwalificeerde monteurs monteren je zonnepanelen deskundig en veilig tot in de meterkast. U wordt compleet ontzorgd! Met de A-merken in huis heb je tot 25 jaar vermogensgarantie en tot 10 jaar garantie op de zonnepanelen installatie.

Stap 4: Besparen op je energierekening


Zonneklaar besparen met de zonnepanelen van BSI Breda. Hoeveel je bespaart, is afhankelijk van het aantal zonuren op locatie, de hoeveelheid panelen en het type zonnepanelen. Het rendement van je zonnepanelen is makkelijk in te zien door middel van een app.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

De prijs van een zonnepaneelsysteem is afhankelijk van veel factoren: de gekozen kwaliteit, het geleverde vermogen, het type paneel, het soort/merk van de omvormer en de hoeveelheid werkzaamheden die nodig zijn om de elektra aan te passen.

Een vrijblijvende aanvraag kan worden gedaan via het zonne-service pakket op maat formulier.

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van een aantal zaken. Zo kijken we naar je huidige energieverbruik en welke zonnepanelen hier het beste bij passen. Ook kijken we naar de oriëntatie van het dak, de schaduwvlakken en de ruimte die de zonnepanelen in beslag gaan nemen. Aan de hand van deze onderdelen kunnen we een passend advies geven over hoeveel zonnepanelen er nodig zijn.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en daarnaast goed voor je energierekening. Je wekt immers zelf ‘gratis’ energie op. Ook stijgt de waarde van je woning wanneer hier zonnepanelen op liggen. Zonnepanelen zijn erg onderhoudsvriendelijk, waardoor je minder kosten maakt voor onderhoud dan bij bijvoorbeeld het onderhouden van een cv-ketel.

Onze zonnepanelen hebben een vermogensgarantie tot 25 jaar. Daarnaast krijg je 10 jaar garantie op de installatie en 25 jaar garantie op de zonnepanelen zelf. Ook kunnen wij een kWh garantie aanbieden. Een garantie die meer zekerheid geeft als de zonnepanelen-installatie niet de beloofde opbrengst levert.

Het rendement van een zonnepaneel geeft aan hoeveel je terug verdient op de investering. Het wordt altijd uitgedrukt in een percentage, namelijk de verhouding tussen je investering en de opbrengst. In de meeste gevallen komt het rendement van zonnepanelen tussen de 8% en 14% uit. Dit is het rendement wat je verkrijgt over de hele levensduur van je zonnepanelen-systeem.

Een zonnepaneel levert stroom uitgedrukt in de eenheid wattpiek. Het is de geleverde stroom in de meest ideale omstandigheid en een theoretische benadering van het maximaal vermogen dat een paneel kan leveren. In Nederland zal dit rondom de 80% zijn. Het totaal geleverde vermogen wordt bepaald door het totaal aan zonnepanelen. Als één paneel 400 Wp levert, dan leveren 10 panelen in Nederland circa 3200 kWh.

Het maximale rendement van zonnepanelen wordt behaald als de zonnepanelen naar het zuiden gericht liggen met een lichte helling van circa 36%. Schaduwwerking is ook van invloed, denk niet alleen aan bomen, maar ook de schaduwen van dakkapellen of hoge gebouwen in de omgeving. Uiteraard heeft elk dak in de praktijk beperkingen en neemt de PV-installatie ook met minder genoegen om goed resultaat te behalen.

Stralingssterkte van de zon speelt ook een rol in de opbrengst. Gedurende de zomermaanden is deze sterker. Weersinvloeden, zon-regen-bewolking of stralend helder, hebben ook invloed op de opbrengst.

Wanneer je zonnepanelen hebt, wek je zelf duurzame energie op. Een deel van deze energie gebruik je zelf. De rest lever je terug aan het openbare net. Maar als de zon niet schijnt en je verbruikt op dat moment meer dan je zelf opwekt, dan heb je energie nodig van je energieleverancier.

Op je energierekening staat hoeveel energie je geleverd hebt gekregen van je energieleverancier. Daar wordt de energie die je hebt geleverd aan het openbare net van af getrokken. Deze aftreksom heet salderen. Heb je meer terug geleverd dan je van je energieleverancier hebt gekregen? Dan ontvang je een terugleververgoeding.

De gemiddelde levensduur van een zonnepaneel is 25 tot 30 jaar. Het paneel verliest gedurende de levensduur geleiding waardoor het rendement heel langzaam afneemt. Na 25 tot 30 jaar leveren de panelen dan economisch geen voordeel meer op.

Daarnaast hebben weersinvloeden op behuizing en coating effect op de levensduur.

Waar voorheen nog wel eens sprake was van polykristal (blauwe) panelen, zijn de meeste daken tegenwoordig voorzien van monokristal panelen. Deze zijn doorgaans zwart van kleur en geven een meer fraaier uiterlijk aan het dak. Ingeval de frame tussen de cellen ook een zwarte kleur heeft, wordt gesproken van een full of all black paneel.

De omvormer zet gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. Daarbij hanteert BSI Breda drietal typen: een stringomvormer, een centrale omvormer met power optimizers en een systeem van micro omvormers op elk paneel. Waar de eerste perfect van toepassing is bij een situatie van een dagelijks gelijkwaardige opwekking, zijn de andere twee gunstiger bij verschillende resultaten per paneel.

Jouw partner in duurzaamheid

BSI Breda helpt je graag bij het verduurzamen van je woning. We bieden verschillende duurzame oplossingen aan, waaronder zonnepanelen. Benieuwd naar onze andere duurzame oplossingen? Bekijk hoe jij je woning kunt verduurzamen