Zonnepanelen inclusief installatie

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor zonnepanelen. Dat is niet zo gek, want de aankoop van zonnepanelen is een duurzame investering die zich makkelijk terugverdient. Je wekt namelijk je eigen zonne-energie op en daardoor bespaar je flink op je energierekening. Bovendien draag je bij aan een beter milieu met groene stroom. Je woning wordt ook nog eens meer waard, dat is zeker in deze tijd zeer aangenaam.

Een complete zonnepanelen installatie bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en de installatie tot in de meterkast. BSI Breda ontzorgt je graag in dit volledige proces. Met het invullen van het vragenformulier voor een zonne-service pakket op maat en met de online tool van SunNed voorzien onze technische adviseurs je snel van een fraai legplan en een prijsindicatie. Is het je zonnig gestemd? Dan gaan onze gekwalificeerde monteurs meteen aan de slag!

Vragen over zonnepanelen? Bekijk hier de veelgestelde vragen

 • Kwalitatief en betrouwbaar met A-merken
 • Erkend SunNed installateur
 • Volledig maatwerkproduct
 • Totale prijsindicatie van panelen, omvormer en installatie
 • Makkelijk te integreren met andere installaties

Zonnepanelen, een duurzame investering

Voor niets gaat de zon op! Toch is de aanschaf van zonnepanelen een goede investering op de lange termijn voor veel mensen. Allereerst wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit en bespaar je direct al op de energiekosten. Ook komen er belastingvoordelen bij kijken. Je gaat namelijk stroom leveren aan de energieleverancier, hierdoor kun je je aanmelden bij de Belastingdienst. Dan mag je 21% btw op de materialen en de installatiekosten terugvragen. Daarnaast vindt het zogenaamde salderen plaats, ofwel de btw-verrekening van het geleverde versus de verbruikte stroom. Meer informatie over salderen en het rendement van zonnepanelen lees je in de veelgestelde vragen.

De kosten van onze zonnepanelen incl. omvormer en montage zijn afhankelijk van een aantal factoren. Voor een exacte prijsindicatie kun je een offerte aanvragen.

Offerte aanvragen

 • Terugverdientijd in circa 6 jaar
 • BTW teruggave en dalende energiekosten
 • Tot 25 jaar garantie op je zonnepanelen
 • Tot 10 jaar garantie op de installatie
 • Groener energielabel voor je huis

Onze zonnepanelen

Kwaliteit, persoonlijkheid en betrouwbaarheid staan bij BSI Breda centraal. Ook als het gaat om onze A-kwaliteit zonnepanelen, die al jaren hun betrouwbaarheid hebben bewezen in de Nederlandse markt. Met ieder een eigen uitstraling, garantie en rendement bieden we een stukje zekerheid aan jouw duurzame investering.

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Monokrististal en polykristal
 • Diverse keurmerken
 • Tot 25 jaar vermogensgarantie

JA Solar zonnepanelen

JA Solar is fabrikant van hoogwaardige zonnepanelen. De zonnepanelen van JA Solar zijn voorzien van alle belangrijke keurmerken en onderworpen aan verschillende intensieve tests om betrouwbaarheid te waarborgen. De panelen hebben een optimale lichtdoorlatendheid, wat een positief effect heeft op het rendement.

DMEGC zonnepanelen

De zonnepanelen van DMEGC staan bekend om de hoge kwaliteit en focus op duurzaamheid. Ze zijn relatief nieuw op de markt, maar zijn in korte tijd een begrip geworden in de wereld van de zonne-energie! Deze zonnepanelen zijn het meest vertegenwoordigd op de Nederlandse daken.

Jinko Solar zonnepanelen

Jinko is de grootste fabrikant van zonnepanelen wereldwijd. De zonnepanelen van Jinko staan bekend om de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het aanbod zonnepanelen in heel uitgebreid en bestaat uit veel verschillende series; zowel monokristal als polykristal!

 

Zonnepanelen in 4 stappen

Stap 1: Advies aanvragen


Met het invullen van het vragenformulier voor een zonne-service pakket op maat hebben onze technische adviseurs al snel je woonsituatie inzichtelijk. Je ontvangt een legplan en een eerste complete prijsindicatie. Je kunt ook een vrijblijvend advies aanvragen.

Stap 2: Adviseur aan huis


Zonnig gestemd? Dan komen onze technische adviseurs graag bij je langs voor het maken van een helder en compleet maatwerkproduct. Voor optimaal rendement gaan we voor de beste kwaliteit zonnepanelen en stellen we het gunstigste zonne-service pakket samen.

Stap 3: Installatie zonnepanelen


Onze gekwalificeerde monteurs monteren je zonnepanelen deskundig en veilig tot in de meterkast. U wordt compleet ontzorgd! Met de A-merken in huis heb je tot 25 jaar vermogensgarantie en tot 10 jaar garantie op de zonnepanelen installatie.

Stap 4: Besparen op je energierekening


Zonneklaar besparen met de zonnepanelen van BSI Breda. Hoeveel je bespaart, is afhankelijk van het aantal zonuren op locatie, de hoeveelheid panelen en het type zonnepanelen. Het rendement van je zonnepanelen is makkelijk in te zien door middel van een app.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

De prijs van een zonnepaneelsysteem is afhankelijk van veel factoren: de gekozen kwaliteit, het geleverde vermogen, het type paneel, het soort/merk van de omvormer en de hoeveelheid werkzaamheden die nodig zijn om de elektra aan te passen.

Prijsvoorbeeld: een zonnepaneelsysteem met 10 zonnepanelen, inclusief omvormer en deskundige installatie kost circa € 4.500 exclusief 21% BTW. Wij helpen je graag bij het maken van een prijsindicatie! Vraag hierover vrijblijvend advies aan.

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van een aantal zaken. Zo kijken we naar je huidige energieverbruik en welke zonnepanelen hier het beste bij passen. Ook kijken we naar de oriëntatie van het dak, de schaduwvlakken en de ruimte die de zonnepanelen in beslag gaan nemen. Aan de hand van deze onderdelen kunnen we een passend advies geven over hoeveel zonnepanelen er nodig zijn.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en daarnaast goed voor je energierekening. Je wekt immers zelf ‘gratis’ energie op. Ook stijgt de waarde van je woning wanneer hier zonnepanelen op liggen. Zonnepanelen zijn erg onderhoudsvriendelijk, waardoor je minder kosten maakt voor onderhoud dan bij bijvoorbeeld het onderhouden van een cv-ketel.

Onze zonnepanelen hebben een vermogensgarantie tot 25 jaar. Daarnaast krijg je 10 jaar garantie op de installatie en 25 jaar garantie op de zonnepanelen zelf. Ook kunnen wij een kWh garantie aanbieden. Een garantie die meer zekerheid geeft als de zonnepanelen-installatie niet de beloofde opbrengst levert.

Het rendement van een zonnepaneel geeft aan hoeveel je terug verdient op de investering. Het wordt altijd uitgedrukt in een percentage, namelijk de verhouding tussen je investering en de opbrengst. In de meeste gevallen komt het rendement van zonnepanelen tussen de 8% en 14% uit. Dit is het rendement wat je verkrijgt over de hele levensduur van je zonnepanelen-systeem.

 

Voorbeeld: een gezin met 3 personen verbruikt op jaarbasis gemiddeld 4200 kWh aan elektriciteit. Om 4200 kWh op te wekken met panelen van 320 Wattpiek, zijn 16 panelen benodigd. Uitgaande van een netto-opbrengst van 85%. Je wekt dan per paneel 272 Wattpiek op x 16 stuks = 4352 kWh. 1 kWh kost gemiddeld € 0,23.  Zodoende bespaar je 4352 x € 0,23 = € 1001,- per jaar op de elektriciteitsrekening.

 

Een zonnepaneel levert stroom uitgedrukt in de eenheid wattpiek. Het is de geleverde stroom in de meest ideale omstandigheid. Het is een theoretische benadering van het maximaal vermogen dat een paneel kan leveren. Het totale geleverde vermogen wordt bepaald door het totaal aan zonnepanelen. Als één paneel 290 wattpiek levert, dan leveren 10 panelen 2900 wattpiek.

Het maximale rendement van zonnepanelen wordt behaald als de zonnepanelen naar het zuiden gericht liggen met een lichte helling van circa 36%. Schaduwwerking is ook van invloed, denk niet alleen aan bomen, maar ook de schaduwen van dakkapellen of hoge gebouwen in de omgeving. Uiteraard heeft elk dak in de praktijk beperkingen en neemt de PV-installatie ook met minder genoegen om goed resultaat te behalen.

Stralingssterkte van de zon speelt ook een rol in de opbrengst. Gedurende de zomermaanden is deze sterker. Weersinvloeden, zon-regen-bewolking of stralend helder, hebben ook invloed op de opbrengst.

Wanneer je zonnepanelen hebt, wek je zelf duurzame energie op. Een deel van deze energie gebruik je zelf. De rest lever je terug aan het openbare net. Je wordt dan door de belasting aangemeld als ondernemer. Maar als de zon niet schijnt en je verbruikt op dat moment meer dan je zelf opwekt, dan heb je energie nodig van je energieleverancier.

Op je energierekening staat hoeveel energie je geleverd hebt gekregen van je energieleverancier. Daar wordt de energie die je hebt geleverd aan het openbare net van af getrokken. Deze aftreksom heet salderen. Heb je meer terug geleverd dan je van je energieleverancier hebt gekregen? Dan ontvang je een terugleververgoeding.

De gemiddelde levensduur van een zonnepaneel is 25 tot 30 jaar. Het paneel verliest gedurende de levensduur geleiding waardoor het rendement heel langzaam afneemt. Na 25 tot 30 jaar leveren de panelen dan economisch geen voordeel meer op.

Daarnaast hebben weersinvloeden op behuizing en coating effect op de levensduur.

Bij BSI Breda heb je keuze uit monokristal en polykristal zonnepanelen. Eerstgenoemde zijn doorgaans zwart van kleur en geven een fraai en een meer onzichtbaar effect op het dak. De polykristal panelen zijn blauw en worden veelal gebruikt op niet zichtbare delen van het dak. Ze zijn prijstechnisch vaak goedkoper. Kwalitatief zijn ze gelijkwaardig qua rendement.

De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom, waarbij BSI Breda gebruik maakt van een tweetal typen omvormers. Bij een stringomvormer worden zonnepanelen serieel gekoppeld en met een omvormer van Solaredge met optimizers worden de panelen parallel aan elkaar geschakeld.

De stringomvormer is qua aanschaf in de prijs aanzienlijk lager, maar is vooral gunstig ingeval alle zonnepanelen in dezelfde richting of hellingshoek liggen, alle panelen gelijkwaardig qua rendement zullen zijn en er geen schaduwwerking is op het dak. Een Solaredge omvormer ondervangt het nadelig effect van één paneel op alle andere panelen, doordat in elke paneel een optimizer is geplaatst en er optimaal rendement per paneel wordt behaald.

Jouw partner in duurzaamheid

BSI Breda helpt je graag bij het verduurzamen van je woning. We bieden verschillende duurzame oplossingen aan, waaronder zonnepanelen. Benieuwd naar onze andere duurzame oplossingen? Bekijk ze hier

Door de ontwikkelingen in de installatietechniek en de energiemarkt, overstijgen de aanvragen voor warmtepompen de verwerking ervan.

Helaas zijn we genoodzaakt om momenteel geen nieuwe aanvragen voor warmtepompen in behandeling te nemen. Excuses voor het ongemak!