Zonnepanelen inclusief installatie

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor zonnepanelen. Dat is niet zo gek, want de aankoop van zonnepanelen is een duurzame investering die zich makkelijk terugverdient. Je wekt namelijk je eigen zonne-energie op en daardoor bespaar je flink op je energierekening. Bovendien draag je bij aan een beter milieu met groene stroom. Je woning wordt ook nog eens meer waard, dat is zeker in deze tijd zeer aangenaam.

Een complete zonnepanelen installatie bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en de installatie tot in de meterkast. BSI Breda ontzorgt je graag in dit volledige proces. Op basis van de vragen via het zonne-service pakket op maat, gaan we graag aan de slag met een eerste prijsindicatie. Een online tool van Sunned geeft ons op afstand inzicht wat de meest optimale ligging van de panelen gedurende de dag is. En is dat je zonnig gestemd? Dan komen onze technische adviseurs nog een opname van dak tot in de meterkast doen.

Vragen over zonnepanelen? Bekijk hier de veelgestelde vragen

 • Kwalitatief en betrouwbaar met A-merken
 • Erkend SunNed installateur
 • Volledig maatwerkproduct
 • Totale prijsindicatie van panelen, omvormer en installatie
 • Makkelijk te integreren met andere installaties

Zonnepanelen, een duurzame investering

Voor niets gaat de zon op! Toch is de aanschaf van zonnepanelen een goede investering op de lange termijn voor veel mensen. Er zijn drie hele belangrijke redenen waarom zonnepanelen een goede investering zijn:

1.  Je levert elektriciteit aan de netleverancier, hierdoor wordt je door de Belastingdienst gezien als een kleine ondernemer. Dat betekent dat je de btw op de materialen en installatiekosten terug mag vragen bij de Belastingdienst.

2. Besparing op de energiekosten, doordat de opgewekte energie met de omvormer direct omgezet wordt naar bruikbare energie voor in je woning.

3. Hetgeen wat je niet direct verbruikt, wordt terug geleverd aan de netleverancier, het zogenaamde salderen. Per 1 januari 2025 gaat de salderingsregeling veranderen.

De kosten van onze zonnepanelen incl. omvormer en montage zijn afhankelijk van een aantal factoren. Voor een exacte prijsindicatie kun je een offerte aanvragen.

Meer informatie over salderen en het rendement van zonnepanelen lees je in de veelgestelde vragen.

Voordelen van zonnepanelen bij BSI Breda

 • Terugverdientijd in circa 6 jaar
 • BTW teruggave en dalende energiekosten
 • Tot 25 jaar garantie op je zonnepanelen
 • Tot 10 jaar garantie op de installatie
 • Groener energielabel voor je huis

Onze zonnepanelen

BSI Breda staat voor kwaliteit, persoonlijkheid en betrouwbaarheid in onze producten en diensten. Dat dragen wij ook uit in de installatie van zonnepanelen en omvormers. We werken enkel met A-merken, die al jaren hun betrouwbaarheid in de Nederlandse markt hebben bewezen. Met ieder een eigen uitstraling en voordelen bieden we een stukje zekerheid aan jouw investering.

JA Solar zonnepanelen

JA Solar is fabrikant van hoogwaardige zonnepanelen. De zonnepanelen van JA Solar zijn voorzien van alle belangrijke keurmerken en onderworpen aan verschillende intensieve tests om betrouwbaarheid te waarborgen. De panelen hebben een optimale lichtdoorlatendheid, wat een positief effect heeft op het rendement.

DMEGC zonnepanelen

De zonnepanelen van DMEGC staan bekend om de hoge kwaliteit en focus op duurzaamheid. Ze zijn relatief nieuw op de markt, maar zijn in korte tijd een begrip geworden in de wereld van de zonne-energie! Deze zonnepanelen zijn het meest vertegenwoordigd op de Nederlandse daken.

Jinko Solar zonnepanelen

Jinko is de grootste fabrikant van zonnepanelen wereldwijd. De zonnepanelen van Jinko staan bekend om de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het aanbod zonnepanelen in heel uitgebreid en bestaat uit veel verschillende series; zowel monokristal als polykristal!

 

JA Solar, DMEGC en Jinko vallen onder de top 2% van wereldwijde zonnepanelen-fabrikanten (zogenoemde Tier 1 klasse opgesteld door Bloomberg New Energy Finance). Kenmerkend zijn:

 • Volledige productieproces in eigen beheer voor minimaliseren van fouten
 • Veel onderzoek naar een beter eindproduct en hoger rendement
 • Hoge mate van automatisering in productie
 • Hoge kwaliteit in silicium cellen bij de samenstelling van de panelen (met een rendement tussen de 80%-90%)
 • Ruim 10 jaar producent in zonnepanelen
 • Prestigieuze prijzen / keurmerken op het gebied van kwaliteit, milieu en verantwoordelijkheid
 • Enkel te verkrijgen bij erkende installateurs

Onze omvormers

De omvormer in de zonnepaneel-installatie zet de opgewekte zonne-energie (gelijkstroom) om naar wisselstroom zodat deze kan worden gebruikt in onze huishoudelijke apparaten. Of wanneer deze niet direct te gebruiken is, wordt deze terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Uiteraard essentieel, dat deze van hoogwaardige kwaliteit moet zijn. De omvormers van Solis en SolarEdge zijn bekende namen in de wereldwijde markt en garanderen een rendement van 96% tot 99%, zodat verlies minimaal is, hebben een hoge beschermingsklasse (stof-waterdicht) en bieden een fabrieksgarantie van minimaal 10 jaar.

BSI Breda maakt gebruik van een tweetal typen omvormers, te weten met een serie geschakeld of met een parallel geschakeld systeem. Is de algehele situatie optimaal, dat wil zeggen alle zonnepanelen hebben de gehele dag dezelfde hoeveelheid zon, dan kan een stringomvormer voldoende zijn. Relatief zijn deze ook goedkoper. Het nadeel is dat de zwakste zonnepaneel leidend is voor het algehele resultaat. Met een parallel geschakeld systeem worden dit opgevangen met optimizers. Schaduw, vervuiling of defecte panelen hebben geen invloed op het totale resultaat, waardoor het maximale rendement per paneel kan worden behaald. SolarEdge biedt 25 jaar garantie op de optimizers. Met een app op een smartphone of tablet kun je live de opbrengst en de stroomopbrengst monitoren.

Voor de aansluiting van een omvormer, waarbij het vermogen meer dan 5.000 Wp is, is een 3-fasen omvormer nodig. Dat vraagt veelal een aanpassing in de meterkast. Voor de complete installatie, helpt BSI Breda je graag op weg in het maken van de beste keuzes.

Installatie van zonnepanelen

De meest ideale zonnepanelen-installatie is gericht op het zuiden met een lichte helling van 36%, waarbij de gehele dag de zon schijnt en geen last wordt ondervonden van schaduwwerking. Echter, dat is veelal niet de praktijk. Met onze online tool, hebben we direct inzicht of jouw woonsituatie potentie biedt voor zonnepanelen. Dat kan op een schuin dak, platdak of open veld zijn. We bieden je een meest optimaal legplan en nemen daarbij schaduwwerking gedurende de gehele dag mee in de berekening. De zonnepanelen installatie neemt ook met minder zon genoegen. Immers, Nederland garandeert niet elke dag zon.

Naast de meest gunstige plaatsing van de zonnepanelen, nemen onze technische adviseurs ook de meterkast mee in de opname. De kabels van de panelen worden gekoppeld aan de omvormer, welke vervolgens wordt aangesloten in de meterkast. Om overbelasting te voorkomen, is de aansluiting van de zonnepanelen-installatie altijd op een aparte groep in de meterkast. Daartussen wordt een werkschakelaar geplaatst (zodat je deze te allen tijde buiten werking kunt stellen, bijvoorbeeld bij onderhoud of reparatie).

De grootte van de omvormer bepaalt welke aansluiting geschikt is. Een zwaardere omvormer vraagt namelijk om een 3-fase aansluiting (in plaats van een 1-fase aansluiting welke veelal in de huizen standaard is). Tenslotte is de meter relevant voor de salderingsregeling. Je wilt immers graag weten hoeveel stroom je opwekt en hoeveel je teruglevert aan de netleverancier. De slimme meter biedt hierin de beste uitkomst.

In samenwerking met de zon, helpt BSI Breda je graag met de installatie van zonnepanelen.

Zonnepanelen in 4 stappen

Stap 1: Advies aanvragen


Met het invullen van het vragenformulier voor een zonne-service pakket op maat hebben onze technische adviseurs al snel je woonsituatie inzichtelijk. Je ontvangt een legplan en een eerste complete prijsindicatie. Je kunt ook een vrijblijvend advies aanvragen.

Stap 2: Adviseur aan huis


Zonnig gestemd? Dan komen onze technische adviseurs graag bij je langs voor het maken van een helder en compleet maatwerkproduct. Voor optimaal rendement gaan we voor de beste kwaliteit zonnepanelen en stellen we het gunstigste zonne-service pakket samen.

Stap 3: Installatie zonnepanelen


Onze gekwalificeerde monteurs monteren je zonnepanelen deskundig en veilig tot in de meterkast. U wordt compleet ontzorgd! Met de A-merken in huis heb je tot 25 jaar vermogensgarantie en tot 10 jaar garantie op de zonnepanelen installatie.

Stap 4: Besparen op je energierekening


Zonneklaar besparen met de zonnepanelen van BSI Breda. Hoeveel je bespaart, is afhankelijk van het aantal zonuren op locatie, de hoeveelheid panelen en het type zonnepanelen. Het rendement van je zonnepanelen is makkelijk in te zien door middel van een app.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

De prijs van een zonnepaneelsysteem is afhankelijk van veel factoren: de gekozen kwaliteit, het geleverde vermogen, het type paneel, het soort/merk van de omvormer en de hoeveelheid werkzaamheden die nodig zijn om de elektra aan te passen.

Prijsvoorbeeld: een zonnepaneelsysteem met 10 zonnepanelen, inclusief omvormer en deskundige installatie kost circa € 4.400 exclusief 21% BTW. Wij helpen je graag bij het maken van een prijsindicatie! Vraag hierover vrijblijvend advies aan.

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van een aantal zaken. Zo kijken we naar je huidige energieverbruik en welke zonnepanelen hier het beste bij passen. Ook kijken we naar de oriëntatie van het dak, de schaduwvlakken en de ruimte die de zonnepanelen in beslag gaan nemen. Aan de hand van deze onderdelen kunnen we een passend advies geven over hoeveel zonnepanelen er nodig zijn.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en daarnaast goed voor je energierekening. Je wekt immers zelf ‘gratis’ energie op. Ook stijgt de waarde van je woning wanneer hier zonnepanelen op liggen. Zonnepanelen zijn erg onderhoudsvriendelijk, waardoor je minder kosten maakt voor onderhoud dan bij bijvoorbeeld het onderhouden van een cv-ketel.

Onze zonnepanelen hebben een vermogensgarantie tot 25 jaar. Daarnaast krijg je 10 jaar garantie op de installatie en 25 jaar garantie op de zonnepanelen zelf. Ook kunnen wij een kWh garantie aanbieden. Een garantie die meer zekerheid geeft als de zonnepanelen-installatie niet de beloofde opbrengst levert.

Het rendement van een zonnepaneel geeft aan hoeveel je terug verdient op de investering. Het wordt altijd uitgedrukt in een percentage, namelijk de verhouding tussen je investering en de opbrengst. In de meeste gevallen komt het rendement van zonnepanelen tussen de 8% en 14% uit. Dit is het rendement wat je verkrijgt over de hele levensduur van je zonnepanelen-systeem.

 

Voorbeeld: een gezin met 3 personen verbruikt op jaarbasis gemiddeld 4200 kWh aan elektriciteit. Om 4200 kWh op te wekken met panelen van 320 Wattpiek, zijn 16 panelen benodigd. Uitgaande van een netto-opbrengst van 85%. Je wekt dan per paneel 272 Wattpiek op x 16 stuks = 4352 kWh. 1 kWh kost gemiddeld € 0,23.  Zodoende bespaar je 4352 x € 0,23 = € 1001,- per jaar op de elektriciteitsrekening.

 

Een zonnepaneel levert stroom uitgedrukt in de eenheid wattpiek. Het is de geleverde stroom in de meest ideale omstandigheid. Het is een theoretische benadering van het maximaal vermogen dat een paneel kan leveren. Het totale geleverde vermogen wordt bepaald door het totaal aan zonnepanelen. Als één paneel 290 wattpiek levert, dan leveren 10 panelen 2900 wattpiek.

Het maximale rendement van zonnepanelen wordt behaald als de zonnepanelen naar het zuiden gericht liggen met een lichte helling van circa 36%. Schaduwwerking is ook van invloed, denk niet alleen aan bomen, maar ook de schaduwen van dakkapellen of hoge gebouwen in de omgeving. Uiteraard heeft elk dak in de praktijk beperkingen en neemt de PV-installatie ook met minder genoegen om goed resultaat te behalen.

Stralingssterkte van de zon speelt ook een rol in de opbrengst. Gedurende de zomermaanden is deze sterker. Weersinvloeden, zon-regen-bewolking of stralend helder, hebben ook invloed op de opbrengst.

Wanneer je zonnepanelen hebt, wek je zelf duurzame energie op. Een deel van deze energie gebruik je zelf. De rest lever je terug aan het openbare net. Je wordt dan door de belasting aangemeld als ondernemer. Maar als de zon niet schijnt en je verbruikt op dat moment meer dan je zelf opwekt, dan heb je energie nodig van je energieleverancier.

Op je energierekening staat hoeveel energie je geleverd hebt gekregen van je energieleverancier. Daar wordt de energie die je hebt geleverd aan het openbare net van af getrokken. Deze aftreksom heet salderen. Heb je meer terug geleverd dan je van je energieleverancier hebt gekregen? Dan ontvang je een terugleververgoeding.

De gemiddelde levensduur van een zonnepaneel is 25 tot 30 jaar. Het paneel verliest gedurende de levensduur geleiding waardoor het rendement heel langzaam afneemt. Na 25 tot 30 jaar leveren de panelen dan economisch geen voordeel meer op.

Daarnaast hebben weersinvloeden op behuizing en coating effect op de levensduur.

Bij BSI Breda heb je keuze uit monokristal en polykristal zonnepanelen. Eerstgenoemde zijn doorgaans zwart van kleur en geven een fraai en een meer onzichtbaar effect op het dak. De polykristal panelen zijn blauw en worden veelal gebruikt op niet zichtbare delen van het dak. Ze zijn prijstechnisch vaak goedkoper. Kwalitatief zijn ze gelijkwaardig qua rendement.

De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom, waarbij BSI Breda gebruik maakt van een tweetal typen omvormers. Bij een stringomvormer worden zonnepanelen serieel gekoppeld en met een omvormer van Solaredge met optimizers worden de panelen parallel aan elkaar geschakeld.

De stringomvormer is qua aanschaf in de prijs aanzienlijk lager, maar is vooral gunstig ingeval alle zonnepanelen in dezelfde richting of hellingshoek liggen, alle panelen gelijkwaardig qua rendement zullen zijn en er geen schaduwwerking is op het dak. Een Solaredge omvormer ondervangt het nadelig effect van één paneel op alle andere panelen, doordat in elke paneel een optimizer is geplaatst en er optimaal rendement per paneel wordt behaald.

Jouw partner in duurzaamheid

BSI Breda helpt je graag bij het verduurzamen van je woning. We bieden verschillende duurzame oplossingen aan, waaronder zonnepanelen. Benieuwd naar onze andere duurzame oplossingen? Bekijk ze hier

Onzekere ontwikkelingen in de energiemarkt in combinatie met een impuls vanuit de overheid om te verduurzamen heeft ertoe geleid dat de vraag naar onze installaties sterk stijgt. Ook bij onze leveranciers worden problemen ondervonden. De staking van producties door corona lockdowns wereldwijd en de vraag naar meer elektronica en chips in tal van producten brengt veel onzekerheid in levertijden en prijzen.

Bovenstaande heeft ertoe geleid dat we momenteel geen nieuwe aanvragen voor warmtepompen in behandeling nemen en we veel meer tijd nodig hebben om alle andere aanvragen (voor verwarming, warm water, ventilatie, airco’s en zonnepanelen) te verwerken. Een tijdsindicatie voor een offerte bedraagt momenteel circa 6-8 weken, waarna een opname ter plaatse volgt na circa 6-8 weken. De datum van installatie varieert op basis van voorraad en capaciteit.

Excuses voor het ongemak.