Airco inclusief installatie

Een airco zorgt in sneltreinvaart voor een comfortabel leefklimaat. Tijdens warme dagen zorgt het voor verkoeling en tijdens koele dagen kan het voor verwarming zorgen! Vandaag de dag is een airco voor veel mensen de oplossing voor een betere nachtrust in de slaapkamer, een aangename temperatuur in de woonkamer of voor een hogere productiviteit en concentratie op kantoor.

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo kijken we naar een laag geluidsniveau, het benodigde vermogen, de uitstraling, het energieverbruik en de prijs om zo tot een airco te komen die perfect aansluit bij je wensen. Met het invullen van het vragenformulier voor een airco-service pakket op maat voorzien onze technische adviseurs je snel van een eerste prijsindicatie. Of je kiest gewoonweg voor gebruikersgemak middels huren.

Meer weten over airconditioning? Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Voordelen van een airco bij BSI Breda

 • Kwalitatief en betrouwbaar met A-merken
 • Montage, onderhoud en (storings)service
 • Mogelijkheid tot huren of kopen
 • Zakelijke en particuliere klanten
 • Complete prijsindicatie inclusief installatie

Airco kopen in 4 stappen

Stap 1: Advies aanvragen


Met het invullen van het vragenformulier voor een airco-service pakket op maat hebben onze technische adviseurs al snel je woonsituatie inzichtelijk. Je ontvangt een eerste prijsindicatie. Je kunt ook vrijblijvend advies aanvragen.

Stap 2: Adviseur aan huis


Onze technische adviseurs komen graag bij je langs voor het maken van een helder en compleet maatwerkproduct. Voor een optimaal leefklimaat gaan we voor de beste kwaliteit airco en stellen we het gunstigste airco-service pakket samen.

Stap 3: Airco installeren


Onze gekwalificeerde airco installateurs plaatsen het binnen- en buitendeel van je airco deskundig en veilig tot in je meterkast. Je wordt compleet ontzorgd. En met onze A-merken airco’s heb je tot 5 jaar garantie op een airco, waarvan 1 jaar all-in op de installatie.

Stap 4: Een perfect binnenklimaat


Vanaf nu kun je energiezuinig genieten van een perfect binnenklimaat. Onze airco’s hebben allen energielabel A++ of zelfs A+++. Ook het periodiek onderhoud voeren we graag voor je uit. Lees onze tips voor een nóg duurzamer gebruik.

Airco kopen, een duurzame investering

Een airco werkt tegenwoordig als een warmtepomp. Wanneer een airco verkoeling biedt, wordt door het koudemiddel de warmte uit de lucht onttrokken. Het binnendeel blaast dan de koele lucht de kamer in en via het buitendeel wordt de warme lucht met de condens naar buiten afgevoerd. Het verwarmingsproces vindt omgekeerd plaats. Met deze toepassing wordt er veel minder energie verbruikt waardoor een airco energielabel A++ of A+++ heeft. Daarnaast is een airco een aantrekkelijke vervanger voor je CV-ketel doordat er geen gasaansluiting nodig is.

Een airco is ook interessant in combinatie met zonnepanelen. De elektriciteit die je opwekt met zonne-energie kan namelijk verbruikt worden door een airco. Hierdoor hoeft het niet verrekend te worden met de energieleverancier en is het éxtra duurzaam!

 • Comfortabel leef- en werkklimaat
 • Ook voor elektrisch verwarmen
 • Energielabel A++ of A+++
 • Tot 4 jaar garantie op airconditioning
 • Tot 1 jaar all-in garantie

De meest verkochte airco !

De Fujitsu airco bestaat uit een slim en stijlvol rechthoekig ontwerp. Deze split airco heeft energielabel A++, een vermogen vanaf 2kW en wordt geleverd met een infrarood afstandsbediening. Wil je je airco ook vanaf een afstand kunnen besturen, bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent naar huis? Met de WIFI module (optie) bestuur je je airco via een app, waar je ook bent. De Fujitsu airco is gemakkelijk schoon te maken door het uitneembare luchtfilter.

Houd je hoofd koel met een airco van BSI Breda, inclusief installatie.

Vraag offerte aan
€ 1569incl. installatie

Onze airco uitvoeringen

BSI Breda staat voor kwaliteit, persoonlijkheid en betrouwbaarheid in onze producten en diensten. Dat dragen wij ook uit in de installatie van airconditioning. We werken enkel met A-merken, die al jaren hun betrouwbaarheid in de Nederlandse markt hebben bewezen. Met ieder een eigen uitstraling en voordelen bieden we een stukje zekerheid aan jouw investering.

Compact

Deze airco is geschikt voor iedereen die opzoek is naar een compacte oplossing om een ruimte te koelen of te verwarmen.

 

 • Gunstig geprijsd
 • Compact model
 • Energielabel A++
 • Uitbreidbaar met WiFi-module (besturing via app)
 • Ook geschikt voor verwarmen
Vanaf € 1.499,-
Aanvragen

Standaard

Een stille airco met een stijlvol design.

 

 • Extreem laag geluidsniveau
 • Slim en stijlvol ontwerp
 • Energielabel A++
 • Reinigbaar luchtfilter
 • Uitbreidbaar met WiFi-module (besturing via app)
 • Ook geschikt voor verwarmen
Vanaf € 1.569,-
Aanvragen

Design

Een airco met een strak design, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 • CMF kleurverandering bij verschillend daglicht
 • Verkrijgbaar in witte en grijze uitvoering
 • Extreem laag geluidsniveau
 • Slim en stijlvol ontwerp
 • Energielabel A++
 • Reinigbaar luchtfilter
 • Uitbreidbaar met WiFi-module (besturing via app)
 • Ook geschikt voor verwarmen
Vanaf € 1.829,-
Aanvragen

Deluxe

Deze airco bevat een bewegingsmelder en is extreem stil.

 • Zeer energiezuinig
 • Met bewegingsmelder
 • Extreem laag geluidsniveau
 • Energielabel A+++
 • Reinigbaar luchtfilter
 • Uitbreidbaar met WiFi-module (besturing via app)
 • Ook geschikt voor verwarmen
Vanaf € 2.029,-
Aanvragen

Veelgestelde vragen over airco's

Bij BSI Breda zoeken onze technische adviseurs naar een airconditioning die het beste aansluit op je woon- of werksituatie. Hierbij vinden we een goede prijs-kwaliteitsverhouding erg belangrijk. Wil je een airconditioning kopen? Op onze website vind je een viertal typen airconditioning, welke kwalitatief gelijkwaardig zijn maar prijstechnisch verschillen in de luxere mogelijkheden, vormgeving en extra opties. Bijvoorbeeld de keuze voor een kleur, het design of het bedieningsgemak (afstandsbediening, wandbediening of draadloos via de app). Liever een airco huren? Deze optie kunnen we je ook in diverse prijsmogelijkheden bieden.

Na een warme zomer wil je natuurlijk geen hoge energierekening gepresenteerd krijgen. Onze airco’s hebben de werking van een warmtepomp. Bij koelen wordt warmte uit de lucht onttrokken en naar buiten gevoerd en bij verwarmen de koele lucht naar buiten getransporteerd. Door deze toepassing en het gebruik van R32 koudemiddel in de transport van de lucht heeft een airco een betere omzetting van energie en hebben ze minimaal energielabel A++. Doordat airconditioning ook geen gasaansluiting behoeft, kan het een aantrekkelijke vervanger zijn voor de cv-ketel.

 

Airco’s maken nou eenmaal geluid. Met name voor plaatsing in de slaapkamer, bevelen we het zeker aan om dit mee te nemen in de keuze. Het geluidsniveau van het binnendeel van airco ligt tussen de 20 dB en 40 dB, wat minder of gelijkwaardig is aan een werkende koelkast. Voor de plaatsing van het buitendeel van de airco dien je rekening te houden met een iets hoger geluidsniveau, tussen de 46 dB en 60 dB. Vandaag de dag wordt gebruik gemaakt van kleinere compressors, dat het geluidsniveau aanzienlijk lager maakt.

Dit is afhankelijk van de ruimte welke de airco moet koelen of verwarmen. Hoe groter deze ruimte is, hoe meer vermogen de airco nodig heeft. Daarnaast spelen isolatie, een plat dak en de raampartijen van een woning ook een belangrijke rol. Met de antwoorden in de vragenlijst kunnen onze technische adviseurs je verder adviseren in het maken van de juiste keuze.

Een airco heeft periodiek onderhoud nodig omdat het systeem door het gebruik vervuild wordt. Dit kan door BSI Breda worden uitgevoerd. De filters, het buitendeel en de verdamper worden schoongemaakt en eventuele reparaties worden uitgevoerd. Bij goed gebruik en onderhoud heb je een blijvend gezonde omgeving en kan een airco zeker 12 tot 15 jaar mee.

Airconditioning neemt ruimte in beslag, zowel binnen in de ruimte als buiten in de tuin, aan de muur of op het plat dak. Uiteraard kijken onze technische adviseurs naar welke airconditioning geschikt en mooi qua uiterlijk is. De populairste en meest veelzijdige airconditioning is nog altijd het hoogwand model. Deze hebben een gunstige capaciteit en doordat ze hoog in de ruimte geplaatst worden, zorgen ze voor een betere spreiding van de lucht en veroorzaken zij minder hinderlijke tocht. Ingeval hoog aan de wand geen optie is, is het ook mogelijk te kiezen voor een laagwand model. Een cassette wordt ingebouwd in een verlaagd (systeem)plafond en heeft enkel een zichtbaar rooster. Dit type model heeft een slanke vormgeving en een meerzijdige uitblaasbare luchtverdeling. Voor een kantoor- of winkelruimte wordt veelal een satelliet airconditioning toegepast. De vloeren en wanden blijven met dit model vrij en de installatie betreft verder geen grote ingreep. Deze vorm van airconditioning is vooral geschikt voor grotere langwerpige ruimtes. Vraag direct een offerte aan of een passend advies om je te helpen bij je keuze.

Het installeren van een airco behoeft geen zware bouwtechnische werkzaamheden. Wel is het van belang dat het binnen- en buitendeel minimaal 3m van elkaar af geplaatst kunnen worden en er geen obstakels zijn die de verspreiding van de lucht in de ruimte hinderen. Het buitendeel wordt meestal op een platdak, aan de muur of in de tuin geplaatst. Een schaduwrijke plaats die vrij is van obstakels biedt het meest energiezuinige resultaat.

Voor het plaatsen van een airco in een huurwoning vragen we een schriftelijke akkoordverklaring van de verhurende partij. Woon je in een appartementencomplex, dan heb je toestemming nodig van de betreffende VVE (Vereniging van Eigenaren).

Een single split airco systeem staat voor één binnen- en één buitendeel. Deze twee apparaten samen vormen minimaal de basis voor iedere airco.

Een multi split airco systeem bestaat uit meerdere binnendelen die allemaal gekoppeld zijn aan één buitendeel. Op deze manier kun je verschillende modellen per ruimte toepassen en deze ook per ruimte inregelen.

Tip 1: Het belangrijkste is om het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet meer dan 5 graden te houden. Dat kan allereerst om overdag het zonnescherm laag te houden en de ramen en gordijnen te sluiten.

Tip 2: Voor frisse luchtaanvoer, raden we het eerder aan om in de nacht en vroeg in de ochtend de ramen open te zetten.

Tip 3: Door (zelf) de filters regelmatig te reinigen worden stofdeeltjes, vuil en nare geuren in de lucht beter tegengehouden.

Tip 4: Een airco zorgt ervoor dat het vochtgehalte afneemt in een ruimte. Ter voorkoming van droge ogen en hoofdpijn, is het raadzaam altijd de vochtigheidsgraad van 60% in de ruimte aan te houden.

Jouw partner in duurzaamheid

BSI Breda helpt je graag bij het verduurzamen van je woning. We bieden verschillende duurzame oplossingen aan, waaronder airco's. Benieuwd naar onze andere duurzame oplossingen? Bekijk ze hier