Airco inclusief installatie

Een airco in huis zorgt in sneltreinvaart voor een comfortabel leefklimaat. Waar de airco vooral bekend staat voor verkoeling, kan deze vandaag de dag ook een ruimte aangenaam verwarmen. De airco functioneert gelijkwaardig als een warmtepomp, wat het een energiebesparend toestel maakt. Ofwel een duurzaam gasvrij alternatief qua koelen én verwarmen.

De airco biedt voor veel mensen de oplossing voor een betere nachtrust in de slaapkamer, een aangenaam temperatuur in de woonkamer of voor een hogere productiviteit en concentratie op kantoor. Om tot de airco te komen die perfect aansluit bij je wensen, kijken we naar het geluidsniveau, het benodigde vermogen, het aanzicht, het energieverbruik en uiteraard de prijs. Met het invullen van een aanvraagformulier voor een airco service pakket op maat, kunnen we je snel voorzien van een eerste prijsindicatie.

Onze technische adviseurs doen altijd een opname ter plaatse en werken de beste opties graag voor je uit in een complete offerte op maat. Is alles cool, dan wordt de montage tot in de meterkast uitgevoerd door onze gekwalificeerde (STEK) monteurs.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen of je kunt het antwoord misschien vinden bij de veelgestelde vragen.

Voordelen van een airco bij BSI Breda

 • A-merken Toshiba, LG en Daikin
 • Montage, onderhoud en (storings)service
 • Zakelijke en particuliere klanten
 • Gecertificeerde (STEK) monteurs
 • Duurzaam koelen en verwarmen

Onze airco uitvoeringen

BSI Breda staat voor kwaliteit, persoonlijkheid en betrouwbaarheid in onze producten en diensten. Dat dragen wij ook uit in de installatie van airconditioning. We werken enkel met A-merken, die al jaren hun betrouwbaarheid in de Nederlandse markt hebben bewezen. Met ieder een eigen uitstraling en voordelen bieden we een stukje zekerheid aan jouw investering.

Toshiba Seiya+

Deze elegante airco is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een goede, standaard oplossing.
Geschikt voor iedere slaapkamer en de meest woonkamers om te koelen en te verwarmen.

 • Gunstig geprijsd
 • Laag geluidsniveau (binnen 19dB, buiten 39dB)
 • Energielabel A++ bij verwarmen en bij koelen
 • Uit te breiden met Wifi module
 • Ook geschikt voor verwarmen
Vanaf € 1.879,-
Aanvragen
Meest gekozen

Toshiba Kazumi+

Deze zeer strak gelijnde airco is geschikt voor iedereen die op zoek is naar rust en design.
Deze airco staat vooral zijn mannetje in de woonkamer, maar is ook toe te passen in de slaapkamer. Zowel binnen en buiten de stilste in zijn soort.

 • Extreem laag geluidsniveau (binnen 19dB, buiten 38dB)
 • Energielabel A+++ (bij zowel koelen als verwarmen)
 • Standaard met wifi module
 • Zeer geschikt voor verwarmen
 • Verkrijgbaar in de kleur zwart
Vanaf € 2.379,-
Aanvragen

LG Standaard PLUS

Deze modern gelijnde airco is geschikt voor iedereen die op zoek is naar het standaard complete pakket.
Deze door de consumentenbond bekroonde unit is o.a. voorzien van een WiFi module.

 • Modern ontwerp
 • Energielabel A++ (bij koelen), A+ (bij verwarmen)
 • 10 jaar garantie op de compressor
 • Ook geschikt voor verwarmen
 • Standaard voorzien van WiFi module
Vanaf € 1.979,-
Aanvragen

Daikin Perfera

Deze airco is geschikt voor iedereen die op zoek is naar net dat beetje meer.
Uitgerust met diverse gadgets die zorgen voor extra zuivere lucht.

 • Voorzien van een zilverfilter i.c.m. flash stream technologie voor het afbreken van allergenen (zoals pollen en schimmels)
 • Energielabel A+++ (bij zowel koelen als verwarmen)
 • Standaard voorzien van WiFi module
 • Voorzien van bewegingssensoren voor de ideale luchtstroom
 • Zeer geschikt om mee te verwarmen
Vanaf € 2.649,-
Aanvragen

Energiezuinig verwarmen en koelen met airco

Steeds meer mensen raken bekend met het feit dat een airco werkt als een warmtepomp. Het onttrekt namelijk de lucht van buiten en zet deze om naar de gewenste lucht binnen. Ofwel een airco kan koelen en verwarmen en dat ook nog op een duurzame manier. Airco’s bij BSI Breda hebben minimaal energielabel A++ en verbruiken geen gas. Dat maakt het toestel het gehele jaar functioneel, biedt een mooie vervanging voor de cv-ketel en een goede stap richting verduurzamen van de woning.

 • Gasvrij alternatief voor verwarmen
 • Laag energielabel
 • Aangenaam binnenklimaat
 • A-merken

Duurzame installaties

De combi van airco en zonnepanelen

Zonnepanelen bieden een mooie investering ter compensatie van het hogere energieverbruik. De elektriciteit die je opwekt met zonne-energie kan namelijk verbruikt worden door een airco. Hierdoor hoeft het niet verrekend te worden met de energieleverancier en is het éxtra duurzaam.Dat maakt het verwarmen en koelen van je huis met een airco een goed idee. Onze technische adviseurs nemen deze suggestie graag mee in de offerte aanvraag. Het voordeel van BSI Breda dat het advies verder reikt dan enkel die van een airco en we specialist zijn in het maken van de combinatie in installaties qua verwarmen, koelen en verduurzamen. Het voordeel van BSI Breda is dat we een totaal installateur zijn op het gebied van verwarmen, koelen en verduurzamen. Het advies kan daarom verder reiken dan enkel die van een airco. We helpen je graag in het complete pakket.

 • Energieverbruik compenseren met zonnepanelen
 • Gasvrij verwarmen en koelen
 • Totaal installateur
 • Uitgebreid technisch advies

Airco service en onderhoud

Naast de plaatsing van onze toestellen, bieden we ook diverse onderhouds- en service abonnementen voor onze producten. Het toestel wordt eenmaal per jaar schoon gemaakt en ingeval je een storing hebt, heb je 365 dagen lang recht op onze storingsservice. Periodiek onderhoud voor de airco bevordert de optimale energiezuinige werking en reiniging van de filters draagt zorg voor een schone luchtcirculatie. Zodoende streven we ernaar dat je langdurig kunt genieten van een aangenaam klimaat in huis.

 • STEK erkende monteurs
 • Montage, service en onderhoud
 • Storingsservice 365 dagen per jaar bereikbaar
 • Gezond en veilig leefklimaat

Onderhoud airco

Airco mogelijkheden

Op basis van de woonsituatie, wordt de samenstelling van een airco gemaakt. Deze bestaat uit een binnenunit en een buitenunit en de installatie tot in de meterkast. Uiteraard is het benodigde vermogen bepalend. Maar ook andere factoren nemen we graag mee in je overweging.

De airco in de woonkamer is vaak gebaseerd op een fraai aanzicht, terwijl de airco in de slaapkamer juist fluisterstil moet zijn. De binnenunits van onze A-merken airco’s bieden daarom tal van mogelijkheden. BSI Breda biedt compacte tot design modellen, verscheidene kleuren in hoogglans of matte uitvoering en extra opties als luchtzuivering (bij stof-allergie) of wifi modules.

De buitenunit kan geplaatst worden op de vloer, op het dak of aan de gevel. Niet alleen de afstand tussen de binnen-en buitenunit is een belangrijke factor in de plaatsbepaling maar we nemen ook zeker het totale aangezicht en de geluidsnormen in overweging. Optioneel is het plaatsen van de buitenunit op big foots of rubberen tegels (ter voorkoming van trilling of resonantie). Een aluminium omkasting biedt een fraaie afwerking, zijn duurzaam, onderhoudsvrij en verkrijgbaar in diverse maten en kleuren.

De eisen voor een airco

Airco’s bestaan uit een binnen- en een buitenunit; bij de opstelling van beide onderdelen dien je met een aantal zaken rekening te houden.

Zo worden er vanuit de overheid eisen gesteld aan de plaatsing van de buitenunit. Soms geldt er vanuit de gemeente een vergunning of een meldingsplicht; met name als het toestel aan de voorzijde van de woning staat.

Daarnaast dien je rekening te houden met de geluidsnormen. Per 21 april 2021 zijn nieuwe geluidseisen verbonden met de plaatsing van een airco. Overdag mag het geluidsniveau op de perceelsgrens met de buren maximaal 45dB zijn en in de nacht geldt een maximale geluidsnorm van 40dB. Denk bijvoorbeeld ook aan resonantie (trillingen op harde oppervlakken) of geluidsreflectie (weerkaatsing van het geluid door obstakels). Voor de beste werking is het overigens gewenst dat de buitenunit stabiel (trillingsvrij) en uit de wind of tocht staat. Een omkasting kan eventueel hiervoor worden aangeschaft. Veelal staat de buitenunit van airco in de tuin, op het platdak of aan de gevel.

De buitenunit moet zo dicht mogelijk, maar met een minimale afstand van 3m, bij de binnenunit worden geplaatst. Daarom is het relevant de plaatsing van beide units goed in overweging te nemen. Er dient voldoende ruimte aanwezig te zijn voor de installatie van de leidingen, de luchtventilatie, elektra en accessoires

Zakelijke airco voor een ideaal werkklimaat

Ook op kantoor of winkel hebben we de mogelijkheden om een ideaal werkklimaat te creëren. Een aangename temperatuur draagt zorg voor betere werkprestaties en een hogere concentratie. Per ruimte wordt een opname gedaan naar de meest ideale positie van de airco. Welke bereikt het gewenste effect en geeft geen hinder aan de medewerkers. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de wand- of plafondcassettes en de single of multi-split systemen (meerdere binnenunits op een buitenunit). Onze technische adviseurs gaan graag voor je aan de slag met het realiseren van een optimaal klimaat op kantoor of winkel.

Airco kopen in 4 stappen

Stap 1: Advies aanvragen


Met het invullen van het vragenformulier voor een airco-service pakket op maat hebben onze technische adviseurs al snel je woonsituatie inzichtelijk. Je ontvangt een eerste prijsindicatie. Je kunt ook vrijblijvend een advies met een prijsindicatie.

Stap 2: Adviseur aan huis


Onze technische adviseurs komen graag bij je langs voor het maken van een helder en compleet maatwerkproduct. Voor een optimaal leefklimaat gaan we voor de beste kwaliteit airco en stellen we het gunstigste airco-service pakket samen.

Stap 3: Airco installeren


Onze gekwalificeerde airco installateurs plaatsen het binnen- en buitendeel van je airco deskundig en veilig tot in je meterkast. Je wordt compleet ontzorgd. En met onze A-merken airco’s heb je tot 5 jaar garantie op een airco, waarvan 1 jaar all-in op de installatie.

Stap 4: Een perfect binnenklimaat


Vanaf nu kun je energiezuinig genieten van een perfect binnenklimaat. Onze airco’s hebben allen energielabel A++ of zelfs A+++. Ook het periodiek onderhoud voeren we graag voor je uit. Lees onze tips voor een nóg duurzamer gebruik.

Airco kopen, een duurzame investering

Een airco werkt tegenwoordig als een warmtepomp. Wanneer een airco verkoeling biedt, wordt door het koudemiddel de warmte uit de lucht onttrokken. Het binnendeel blaast dan de koele lucht de kamer in en via het buitendeel wordt de warme lucht met de condens naar buiten afgevoerd. Het verwarmingsproces vindt omgekeerd plaats. Met deze toepassing wordt er veel minder energie verbruikt waardoor een airco energielabel A++ of A+++ heeft. Daarom kunnen airco’s met het energielabel A++ of A+++ gebruikt worden als verwarming. Dit maakt een airco een aantrekkelijke vervanger voor je CV-ketel, ook omdat er geen gasaansluiting nodig is. Zeker in deze tijd een ideaal voordeel.

Tips voor een aangename temperatuur in huis

Verduurzamen heeft tot gevolg dat er vele mensen hun woning beter gaan isoleren. In de winter blijft de warmte hierdoor beter binnen en tijdens de zomermaanden houdt het de warmte juist beter buiten. Mechanische ventilatie of een WTW brengt continu verse lucht in huis. Dat zorgt ervoor dat er minder ramen of deuren open hoeven te staan en hinderlijke warme of koele lucht de woning niet binnentreedt.

In de zomermaanden houdt je de warmte buiten door overdag zo veel mogelijk de zonneschermen laag te houden, gordijnen te sluiten en ramen en deuren gesloten te houden. In de ochtend- en avonduren kun je alles van beneden naar boven en tegenover elkaar open zetten, zodat de koele verse lucht kan doorwaaien in de woning. Ingeval de woning een aanhoudende hoge binnentemperatuur reikt, biedt een airco de uitkomst. De ideale temperatuur in huis is een persoonlijke kwestie, desondanks adviseren we met de airco enkel te koelen waar nodig is en het verschil met buiten nooit al te groot te maken.

We raden je aan om de woonkamer op een constante temperatuur te houden en de andere ruimtes enkel te verwarmen of te koelen op moment dat er gebruik van wordt gemaakt. Te noemen bijvoorbeeld de slaapkamer of kantoorruimte. De airco is dan een mooi alternatief om de ruimte snel en energiezuinig op de gewenste temperatuur te krijgen.

Airco tips

Veelgestelde vragen over airco's

Bij BSI Breda zoeken onze technische adviseurs naar een airconditioning die het beste aansluit op je woon- of werksituatie. Hierbij vinden we een goede prijs-kwaliteitsverhouding erg belangrijk. Wil je een airconditioning kopen? Op onze website vind je een viertal typen airconditioning, welke kwalitatief gelijkwaardig zijn maar prijstechnisch verschillen in de luxere mogelijkheden, vormgeving en extra opties. Bijvoorbeeld de keuze voor een kleur, het design of het bedieningsgemak (afstandsbediening, wandbediening of draadloos via de app). Liever een airco huren? Deze optie kunnen we je ook in diverse prijsmogelijkheden bieden.

Na een warme zomer wil je natuurlijk geen hoge energierekening gepresenteerd krijgen. Onze airco’s hebben de werking van een warmtepomp. Bij koelen wordt warmte uit de lucht onttrokken en naar buiten gevoerd en bij verwarmen de koele lucht naar buiten getransporteerd. Door deze toepassing en het gebruik van R32 koudemiddel in de transport van de lucht heeft een airco een betere omzetting van energie en hebben ze minimaal energielabel A++. Doordat airconditioning ook geen gasaansluiting behoeft, kan het een aantrekkelijke vervanger zijn voor de cv-ketel.

 

Airco’s maken nou eenmaal geluid. Met name voor plaatsing in de slaapkamer, bevelen we het zeker aan om dit mee te nemen in de keuze. Het geluidsniveau van het binnendeel van airco ligt tussen de 20 dB en 40 dB, wat minder of gelijkwaardig is aan een werkende koelkast. Voor de plaatsing van het buitendeel van de airco dien je rekening te houden met een iets hoger geluidsniveau, tussen de 46 dB en 60 dB. Vandaag de dag wordt gebruik gemaakt van kleinere compressors, dat het geluidsniveau aanzienlijk lager maakt.

Dit is afhankelijk van de ruimte welke de airco moet koelen of verwarmen. Hoe groter deze ruimte is, hoe meer vermogen de airco nodig heeft. Daarnaast spelen isolatie, een plat dak en de raampartijen van een woning ook een belangrijke rol. Met de antwoorden in de vragenlijst kunnen onze technische adviseurs je verder adviseren in het maken van de juiste keuze.

Een airco heeft periodiek onderhoud nodig omdat het systeem door het gebruik vervuild wordt. Dit kan door BSI Breda worden uitgevoerd. De filters, het buitendeel en de verdamper worden schoongemaakt en eventuele reparaties worden uitgevoerd. Bij goed gebruik en onderhoud heb je een blijvend gezonde omgeving en kan een airco zeker 12 tot 15 jaar mee.

Airconditioning neemt ruimte in beslag, zowel binnen in de ruimte als buiten in de tuin, aan de muur of op het plat dak. Uiteraard kijken onze technische adviseurs naar welke airconditioning geschikt en mooi qua uiterlijk is. De populairste en meest veelzijdige airconditioning is nog altijd het hoogwand model. Deze hebben een gunstige capaciteit en doordat ze hoog in de ruimte geplaatst worden, zorgen ze voor een betere spreiding van de lucht en veroorzaken zij minder hinderlijke tocht. Ingeval hoog aan de wand geen optie is, is het ook mogelijk te kiezen voor een laagwand model. Een cassette wordt ingebouwd in een verlaagd (systeem)plafond en heeft enkel een zichtbaar rooster. Dit type model heeft een slanke vormgeving en een meerzijdige uitblaasbare luchtverdeling. Voor een kantoor- of winkelruimte wordt veelal een satelliet airconditioning toegepast. De vloeren en wanden blijven met dit model vrij en de installatie betreft verder geen grote ingreep. Deze vorm van airconditioning is vooral geschikt voor grotere langwerpige ruimtes. Vraag direct een offerte aan of een passend advies om je te helpen bij je keuze.

Het installeren van een airco behoeft geen zware bouwtechnische werkzaamheden. Wel is het van belang dat het binnen- en buitendeel minimaal 3m van elkaar af geplaatst kunnen worden en er geen obstakels zijn die de verspreiding van de lucht in de ruimte hinderen. Het buitendeel wordt meestal op een platdak, aan de muur of in de tuin geplaatst. Een schaduwrijke plaats die vrij is van obstakels biedt het meest energiezuinige resultaat.

Voor het plaatsen van een airco in een huurwoning vragen we een schriftelijke akkoordverklaring van de verhurende partij. Woon je in een appartementencomplex, dan heb je toestemming nodig van de betreffende VVE (Vereniging van Eigenaren).

Een single split airco systeem staat voor één binnen- en één buitendeel. Deze twee apparaten samen vormen minimaal de basis voor iedere airco.

Een multi split airco systeem bestaat uit meerdere binnendelen die allemaal gekoppeld zijn aan één buitendeel. Op deze manier kun je verschillende modellen per ruimte toepassen en deze ook per ruimte inregelen.

Tip 1: Het belangrijkste is om het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet meer dan 5 graden te houden. Dat kan allereerst om overdag het zonnescherm laag te houden en de ramen en gordijnen te sluiten.

Tip 2: Voor frisse luchtaanvoer, raden we het eerder aan om in de nacht en vroeg in de ochtend de ramen open te zetten.

Tip 3: Door (zelf) de filters regelmatig te reinigen worden stofdeeltjes, vuil en nare geuren in de lucht beter tegengehouden.

Tip 4: Een airco zorgt ervoor dat het vochtgehalte afneemt in een ruimte. Ter voorkoming van droge ogen en hoofdpijn, is het raadzaam altijd de vochtigheidsgraad van 60% in de ruimte aan te houden.

Jouw partner in duurzaamheid

BSI Breda helpt je graag bij het verduurzamen van je woning. We bieden verschillende duurzame oplossingen aan, waaronder airco's. Benieuwd naar onze andere duurzame oplossingen? Bekijk hoe jij je woning kunt verduurzamen