Welke warmwateroplossing is de beste?

Warm water oplossingen zijn er in vele soorten en maten. De meest gebruikte oplossing is een CV-ketel, welke voor warmtap water en verwarming zorgt, echter is dat in sommige situaties niet mogelijk. Alternatieven zijn o.a. elektrische doorstromers, boilers en geisers.

BSI Breda heeft een breed assortiment, dit biedt voor iedere situatie een juiste oplossing, voor zowel groot gebruikers als voor in uw huis.

 • Duidelijk advies
 • A-merk toestellen
 • Inclusief volledige montage
 • Huur of Koop

Energie besparen?

Bekijk onze slimme duurzame oplossingen

(Slimme) Boilers

Er zijn verschillende soorten boilers, maar ze doen allemaal hetzelfde. Boilers slaan warm water op en kunnen water verwarmen met een verwarmingselement.  Echter zit er wel verschil in de manier waarop ze het water verwarmen, zo kennen we elektrische boilers, indirect gestookte boilers, gas gestookte boilers en tegenwoordig ook de duurzame zonneboiler.

 • Direct warmwater
 • Beperkte opslag (tot 200L)

Stadsverwarming/ Blokverwarming

Stadsverwarming is een duurzame manier van verwarmen, hierbij wordt gebruik gemaakt van restwarmte van bijvoorbeeld elektriciteitscentrales en afvalverbrandingsinstallaties, maar het kan ook afkomstig zijn van verbranding van biomassa of van collectieve zonnecollectoren, warmtepompen en aardwarmte. Stadsverwarming kan uw woning verwarmen en ook zorgen voor warm tapwater.

 • Duurzaam
 • Onbeperkt warm water

Badgeiser/ Keukengeiser

Warm water nodig in de keuken of badkamer, dan kan een (bad)geiser de oplossing bieden. Een (bad)geiser is een warmtetoestel wat direct water verwarmt op het moment dat erom gevraagd wordt. Er bestaan zowel gasgestookte als elektrische geisers, deze zijn ook ideaal voor op de camping in stacaravan/ chalet of appartement.

 • Compacte oplossing
 • Royaal warm water

Elektrische doorstromer

Direct warm tapwater nodig wat maximaal tussen de 45*C en 55*C is? Dan is een elektrische doorstromer de ideale oplossing. Deze verwarmt het water alleen op het moment dat er warm water gevraagd wordt. Een elektrische doorstromers is een van de veiligste en efficiëntste warm tapwatersystemen, dit omdat deze geen rookgassen produceren en het water “hand warm” is dus u kunt zich hieraan nooit verbranden. Het voordeel van een elektrische doorstromer is dat deze zeer compact is, geen stilstandsverliezen heeft en ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij.

Let op: De elektrische aansluiting is afhankelijk van de comforteisen, meer comfort, betekent een zwaardere elektrische aansluiting.

 • Onderhoudsvrij
 • Compact formaat

Uw partner voor duurzaamheid

Bekijk onze slimme duurzame oplossingen

Advies nodig?
Bel ons direct

088-7530000

 

Adresgegevens

BSI Breda
Rithmeesterpark 27
4838 GZ Breda
Tel.: 088-7530000
info@bsibreda.nl

Onzekere ontwikkelingen in de energiemarkt in combinatie met een impuls vanuit de overheid om te verduurzamen heeft ertoe geleid dat de vraag naar onze installaties sterk stijgt. Ook bij onze leveranciers worden problemen ondervonden. De staking van producties door corona lockdowns wereldwijd en de vraag naar meer elektronica en chips in tal van producten brengt veel onzekerheid in levertijden en prijzen.

Bovenstaande heeft ertoe geleid dat we momenteel geen nieuwe aanvragen voor warmtepompen in behandeling nemen en we veel meer tijd nodig hebben om alle andere aanvragen (voor verwarming, warm water, ventilatie, airco’s en zonnepanelen) te verwerken. Een tijdsindicatie voor een offerte bedraagt momenteel circa 6-8 weken, waarna een opname ter plaatse volgt na circa 6-8 weken. De datum van installatie varieert op basis van voorraad en capaciteit.

Excuses voor het ongemak.