Storing? BSI Breda helpt!

In vele gevallen is een storing zelf te verhelpen. We adviseren u daarom om eerst de stappen op deze pagina te doorlopen.

Er kan natuurlijk altijd een technisch mankement zijn opgetreden en dat is vaak niet zelf te verhelpen. Bel 088-7530000 dan sturen wij één van onze eigen vakmensen.

Heeft u een storing buiten kantooruren die niet kan wachten, bel dan 088-7530000 en luister de instructie volledig af.

Tip: Storingen kunnen vaak voorkomen worden door regulier onderhoud te laten uitvoeren. Zorg daarom altijd voor tijdig onderhoud, wij kunnen u hierin adviseren en dit ook voor u uitvoeren.

Zelf uw storing verhelpen?

Wij hebben een kleine checklist ontwikkeld, bekijk hem hier

Hulp bij storing!

BSI Breda loods u door de storing heen, mocht het niet lukken of mocht er een technisch mankement zijn bel ons op 088-7530000. Onze specialisten helpen u dan of sturen een storingsmonteur ter plaatse. (Wellicht zijn sommige punten voor de hand liggend maar loopt u alstublieft alle stappen door, het komt vaak voor dat het een makkelijk te verhelpen storing is)

  • Staat de kamerthermostaat hoog genoeg?
  • Zit de stekker van de cv-ketel in het stopcontact?
  • Is de zekering/aardlek van de cv groep, in de meterkast, niet gesprongen?
  • Staat de hoofd- en gaskraan open?
  • Is de druk in de cv-installatie tussen 1,5 en 2,0 bar?
  • Is de installatie vrij van lucht? (Ontlucht de installatie eventueel).

Ontluchten cv-ketel

Fluitje van een cent

Hoort u borrelende geluiden in (een van) uw radiatoren? Dat betekent meestal dat er luchtbellen in uw installatie zitten. U kunt dan het de installatie ontluchten. Doe dit op de radiator met een ontluchtingssleuteltje draai deze open tot het water komt, draai hem daarna direct dicht!
(Let op vies water!)

Bijvullen cv-ketel

Fluitje van een cent

Kijk regelmatig op het display van uw cv-ketel om te controleren of de waterdruk nog hoog genoeg is. Na het ontluchten van uw cv-installatie bijvoorbeeld, is de druk vaak lager en kan het nodig zijn om water bij de cv-ketel bij te vullen. In onderstaande instructie video kunt u zien hoe u de installatie bijvult.

Hulp Nodig?

Tijdens kantooruren bereikbaar. Buiten kantoortijden gelieve de ingesproken instructie te volgen.

Veiligheid & Gezondheid

Hoe veilig is uw cv-installatie of geiser? Bekijk onze veiligheidspagina!