Mechanische ventilatie & Warmteterugwinning

We horen de laatste tijd veel over astmatische problemen en andere dergelijke luchtwegen ziektes. Door vocht in de lucht komen allerlei schimmels voor die je niet graag in huis hebt.

Het is belangrijk om goed maar vooral altijd te ventileren. Dit doe je door ervoor te zorgen dat er een degelijk ventilatiesysteem aanwezig is (3 op de 10 woningen hebben dit).

Van alle plekken waar we komen verblijven wij het meeste in onze eigen woning. Zou het niet fijn zijn als je daar dan ook een gezonde leefomgeving hebt? Los van het feit dat een schone lucht belangrijk is voor de gezondheid draagt een droge geventileerde lucht ook positief bij aan een betere en zuinigere opwarming van de ruimte, dus er is ook nog eens minder energie nodig voor de verwarming. Het kost de verwarming namelijk meer energie als de lucht vochtig is. De verwarming moet deze lucht dus eerst droog maken en kan dan pas de lucht verwarmen.

 • Professioneel advies
 • Warmteterugwinning
 • Inspectie één keer per 2 jaar
 • Verschillende betaalopties
Ventileer duurzaam met

WARMTETERUGWINNING

Advies / offerte aanvragen

Mechanische ventilatie: ITHO Daalderop: CVE-S ECO

De CVE-S ECO van Itho Daalderop is energiezuinig, stil, comfortabel, kostenbesparend en toepasbaar in elke situatie. Al tientallen jaren dé Nederlandse ventilatiesystemen specialist. De CVE, en haar opvolger CVE-S ECO, is de meest verkochte mechanische ventilatiebox van Nederland.

De ITHO Daalderop CVE-S ECO verbruikt zo’n 83% minder energie dan vergelijkbare wisselstroomventilatoren. Standaard levert BSI Breda de CVE-S ECO met een geïntegreerde vochtsensor waardoor er automatisch in een vochtige ruimte wordt geventileerd. Het openzetten van een raam tijdens het douchen behoort hiermee tot het verleden. Deze ventilatie-units zijn compact en daardoor toepasbaar in elke situatie.

 • Geïntegreerde vochtsensor
 • Zeer stil

Mechanische ventilatie: Zehnder ComfoFan S

BSI Breda levert alleen stille mechanische ventilatiesystemen. De ComfoFan S is de meest energiezuinige en het stilste ventilatiesysteem in zijn soort is. Er wordt 7 jaar garantie verleent op deze unit en alle woonhuisventilatoren uit de CML en CMF serie zijn één-op-één te vervangen doordat de luchtaansluitingen op deze plaats zitten. Mocht u dus een oudere unit willen vervangen dan hoeven we niet alles aan te passen, alleen de unit.

Er zijn verschillende opties mogelijk zoals ingebouwde radiografische ontvanger en verschillende elektra aansluitingen. Onze specialisten adviseren u graag op basis van uw situatie.

 • Oude units makkelijk vervangbaar
 • Maarliefst 7 jaar garantie

WarmteTerugWinning: Itho Daalderop HRU ECO 350 Ventilatie-unit

Deze warmteterugwinunit zorgt voor een gezonder en comfortabeler leefklimaat. Met behulp van de toevoer- en afvoerventilator zuigt de ECO 350 verse buitenlucht naar binnen en voert hij de vervuilde binnenlucht af naar buiten. De inkomende en uitgaande luchtstromen worden door een tegenstroomwarmtewisselaar geleid. Hierin wordt maar liefst 94,3% van de warmte van de vervuilde binnenlucht overgedragen aan de verse buitenlucht die naar binnen wordt gezogen. Hierdoor voelt de verse aangevoerde lucht nagenoeg hetzelfde als uw kamertemperatuur. Dit levert meer wooncomfort op en voorkomt hogere verwarmingskosten en dat op een efficiënte en energiezuinige manier.

De Itho Daalderop ECO 350 is een universele set met sensoren, waar een RFT Auto bediening en twee bedienbare CO2-sensoren aan zijn toegevoegd.

 • 94,3% Warmte terugwinning
 • Complete set

Stork WHR 930 basis R

Het warmteterugwinapparaat WHR 930 is ontwikkeld voor toepassing van ‘balansventilatiesystemen’ in woningen. In deze systemen wordt gebruikte lucht afgezogen in keuken, badkamer, toilet en eventuele andere ruimtes. Verse buitenlucht wordt toegevoerd in verblijfsgebieden zoals woon- en slaapkamers. Tussen de afgevoerde en toegevoerde lucht vindt warmteoverdracht plaats. Voor draadloze bediening van de unit is het type WHR 930 RF beschikbaar.

 • 84% Warmte terugwinning
 • Luchtcapaciteit 380m³/h

Uw partner voor duurzaamheid

Bekijk hoe jij je woning kunt verduurzamen

Advies nodig?
Bel ons direct

088-7530000

 

Adresgegevens

BSI Breda
Rithmeesterpark 27
4838 GZ Breda
Tel.: 088-7530000
info@bsibreda.nl

Onzekere ontwikkelingen in de energiemarkt in combinatie met een impuls vanuit de overheid om te verduurzamen heeft ertoe geleid dat de vraag naar onze installaties sterk stijgt. Ook bij onze leveranciers worden problemen ondervonden. De staking van producties door corona lockdowns wereldwijd en de vraag naar meer elektronica en chips in tal van producten brengt veel onzekerheid in levertijden en prijzen.

Bovenstaande heeft ertoe geleid dat we momenteel geen nieuwe aanvragen voor warmtepompen in behandeling nemen en we veel meer tijd nodig hebben om alle andere aanvragen (voor verwarming, warm water, ventilatie, airco’s en zonnepanelen) te verwerken. Een tijdsindicatie voor een offerte bedraagt momenteel circa 6-8 weken, waarna een opname ter plaatse volgt na circa 6-8 weken. De datum van installatie varieert op basis van voorraad en capaciteit.

Excuses voor het ongemak.