Airco huren inclusief onderhoud

Door een airco te huren zorg je in sneltreinvaart voor een comfortabel leefklimaat. Het huren van een airco kan tijdens warme dagen voor extra verkoeling zorgen, en tijdens koele dagen extra verwarming! Zo kun je comfortabel wonen, slapen of werken.

Onze gekwalificeerde airco installateurs denken graag met je mee! Zo kijken we naar het geluid, vermogen, de uitstraling, het energieverbruik en de maandelijkse kosten om zo tot een airco te komen die perfect aansluit bij je wensen. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Vraag hiervoor een vrijblijvend advies aan.

Waarom een airco huren bij BSI Breda?

  • Airco's met extreem laag geluidsniveau
  • Jaarlijks onderhoud inbegrepen
  • A-merk Toshiba
  • Geen onvoorziene kosten bij storingen of defecten
  • Levering, montage en full service in één maandbedrag
  • Huurovereenkomst is overdraagbaar

Airco huren in 4 stappen

BSI Breda staat voor kwaliteit, persoonlijkheid en betrouwbaarheid in onze producten en diensten. Dat dragen wij ook uit in de installatie van airconditioning. We werken enkel met A-merken, die al jaren hun betrouwbaarheid in de Nederlandse markt hebben bewezen. Met ieder een eigen uitstraling en voordelen bieden we een stukje zekerheid aan jouw investering.

Stap 1: Advies aanvragen


Met het invullen van het vragenformulier voor een airco-service pakket op maat hebben onze technische adviseurs al snel je woonsituatie inzichtelijk. Je ontvangt een eerste prijsindicatie. Je kunt ook vrijblijvend advies aanvragen.

Stap 2: Adviseur aan huis


Onze technische adviseurs komen graag bij je langs voor het maken van een helder en compleet maatwerkproduct. Voor een optimaal leefklimaat gaan we voor de beste kwaliteit airco en stellen we het gunstigste airco-service pakket samen.

Stap 3: Airco installeren


Onze gekwalificeerde airco installateurs plaatsen het binnen- en buitendeel van je airco deskundig en veilig tot in je meterkast. Je wordt compleet ontzorgd.

Stap 4: Een perfect binnenklimaat


Vanaf nu kun je energiezuinig genieten van een perfect binnenklimaat. Onze airco’s hebben allen energielabel A++ of zelfs A+++. Lees onze tips voor een nóg duurzamer gebruik.

Veelgestelde vragen over airco's

Airco’s maken nou eenmaal geluid. Met name voor plaatsing in de slaapkamer, bevelen we het zeker aan om dit mee te nemen in de keuze. Het geluidsniveau van het binnendeel van airco ligt tussen de 20 dB en 40 dB, wat minder of gelijkwaardig is aan een werkende koelkast. Voor de plaatsing van het buitendeel van de airco dien je rekening te houden met een iets hoger geluidsniveau, tussen de 46 dB en 60 dB. Vandaag de dag wordt gebruik gemaakt van kleinere compressors, dat het geluidsniveau aanzienlijk lager maakt.

Dit is afhankelijk van de ruimte welke de airco moet koelen of verwarmen. Hoe groter deze ruimte is, hoe meer vermogen de airco nodig heeft. Daarnaast spelen isolatie, een plat dak en de raampartijen van een woning ook een belangrijke rol. Met de antwoorden in de vragenlijst kunnen onze technische adviseurs je verder adviseren in het maken van de juiste keuze.

Na een warme zomer wil je natuurlijk geen hoge energierekening gepresenteerd krijgen. Onze airco’s hebben de werking van een warmtepomp. Bij koelen wordt warmte uit de lucht onttrokken en naar buiten gevoerd en bij verwarmen de koele lucht naar buiten getransporteerd. Door deze toepassing en het gebruik van R32 koudemiddel in de transport van de lucht heeft een airco een betere omzetting van energie en hebben ze minimaal energielabel A++. Doordat airconditioning ook geen gasaansluiting behoeft, kan het een aantrekkelijke vervanger zijn voor de cv-ketel.

 

Bij BSI Breda zoeken onze technische adviseurs naar een airconditioning die het beste aansluit op je woon- of werksituatie. Hierbij vinden we een goede prijs-kwaliteitsverhouding erg belangrijk. Wil je een airconditioning kopen? Op onze website vind je een viertal typen airconditioning, welke kwalitatief gelijkwaardig zijn maar prijstechnisch verschillen in de luxere mogelijkheden, vormgeving en extra opties. Bijvoorbeeld de keuze voor een kleur, het design of het bedieningsgemak (afstandsbediening, wandbediening of draadloos via de app). Liever een airco huren? Deze optie kunnen we je ook in diverse prijsmogelijkheden bieden.

Je wordt niet ziek van een airco als het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet te groot is. De luchtcirculatie wordt versterkt bij een te groot temperatuurverschil. We adviseren je dan ook om maximaal 5 graden temperatuurverschil met buiten aan te houden. Als je airco niet onderhouden wordt, dan kun je er wel ziek van worden.

Airconditioning neemt ruimte in beslag, zowel binnen in de ruimte als buiten in de tuin, aan de muur of op het plat dak. Uiteraard kijken onze technische adviseurs naar welke airconditioning geschikt en mooi qua uiterlijk is. De populairste en meest veelzijdige airconditioning is nog altijd het hoogwand model. Deze hebben een gunstige capaciteit en doordat ze hoog in de ruimte geplaatst worden, zorgen ze voor een betere spreiding van de lucht en veroorzaken zij minder hinderlijke tocht. Ingeval hoog aan de wand geen optie is, is het ook mogelijk te kiezen voor een laagwand model. Een cassette wordt ingebouwd in een verlaagd (systeem)plafond en heeft enkel een zichtbaar rooster. Dit type model heeft een slanke vormgeving en een meerzijdige uitblaasbare luchtverdeling. Voor een kantoor- of winkelruimte wordt veelal een satelliet airconditioning toegepast. De vloeren en wanden blijven met dit model vrij en de installatie betreft verder geen grote ingreep. Deze vorm van airconditioning is vooral geschikt voor grotere langwerpige ruimtes. Vraag direct een offerte aan of een passend advies om je te helpen bij je keuze.

Het installeren van een airco behoeft geen zware bouwtechnische werkzaamheden. Wel is het van belang dat het binnen- en buitendeel minimaal 3m van elkaar af geplaatst kunnen worden en er geen obstakels zijn die de verspreiding van de lucht in de ruimte hinderen. Het buitendeel wordt meestal op een platdak, aan de muur of in de tuin geplaatst. Een schaduwrijke plaats die vrij is van obstakels biedt het meest energiezuinige resultaat.

Voor het plaatsen van een airco in een huurwoning vragen we een schriftelijke akkoordverklaring van de verhurende partij. Woon je in een appartementencomplex, dan heb je toestemming nodig van de betreffende VVE (Vereniging van Eigenaren).

Een single split airco systeem staat voor één binnen- en één buitendeel. Deze twee apparaten samen vormen minimaal de basis voor iedere airco.

Een multi split airco systeem bestaat uit meerdere binnendelen die allemaal gekoppeld zijn aan één buitendeel. Op deze manier kun je verschillende modellen per ruimte toepassen en deze ook per ruimte inregelen.

Jouw partner in duurzaamheid

BSI Breda helpt je graag bij het verduurzamen van je woning. We bieden verschillende duurzame oplossingen aan, waaronder airco's. Benieuwd naar onze andere duurzame oplossingen? Bekijk ze hier

Onzekere ontwikkelingen in de energiemarkt in combinatie met een impuls vanuit de overheid om te verduurzamen heeft ertoe geleid dat de vraag naar onze installaties sterk stijgt. Ook bij onze leveranciers worden problemen ondervonden. De staking van producties door corona lockdowns wereldwijd en de vraag naar meer elektronica en chips in tal van producten brengt veel onzekerheid in levertijden en prijzen.

Bovenstaande heeft ertoe geleid dat we momenteel geen nieuwe aanvragen voor warmtepompen in behandeling nemen en we veel meer tijd nodig hebben om alle andere aanvragen (voor verwarming, warm water, ventilatie, airco’s en zonnepanelen) te verwerken. Een tijdsindicatie voor een offerte bedraagt momenteel circa 6-8 weken, waarna een opname ter plaatse volgt na circa 6-8 weken. De datum van installatie varieert op basis van voorraad en capaciteit.

Excuses voor het ongemak.